Logo_czvezda

Vasić u Zvezdi

 

Crvena zvezda pojačala je bekovsku liniju. Crveno-beli dres do kraja sezone nosiće Nikola Vasić (194, 27).

Odlični šuter od avgusta je trenirao sa Zvezdom, prošao je kompletne pripreme na Zlatiboru, a u prijateljskom meču protiv Slobode u Užicu doživeo je povredu mišića koja ga je u dobroj meri omela da i ranije potpiše ugovor sa crveno-belima.

Vasić se u međuvremenu uspešno oporavio, sve vreme je vredno trenirao sa ekipom pa je trener Svetislav Pešić odlučio da ga stavi u takmičarski pogon.

Povezana vest:  Đurović: Cilj plasman u četvrtfinale Evročelendž kupa

Nikola Vasić je karijeru počeo u OKK Šapcu i sa 15 godina je došao u FMP sa kojim je osvajao titule u mlađim kategorijama. Za prvi tim FMP-a debitovao je 2002. i sa ekipom iz Železnika ima dva šampionska prstena regionalne lige i jedan Kup Radivoja Koraća.  Vasić ima i internacionalnog iskustva s obzirom da je branio boje Alikantea (2006), Trijumfa (2007, 2008), Fuenlabrade (2009), Kijeva (2010) i Plotiehnike (2010).

– Veoma mi je drago da sam potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom prvenstveno što je tu trener Svetislav Pešić sa kojim ću kroz rad sigurno imati priliku da još više napredujem. Ekipa je odlična, veoma dobro poznajem sve saigrače s obzirom da sam sa njima dugo trenirao. To će mi u velikoj meri pomoći da se lako adaptiram jer sam praktično već u sistemu. Nadam se da ću svojim igrama pomoći ekipi da zabeleži bolje rezultate, a posebno zadovoljstvo mi pričanjava činjenica da ću imati priliku da igram pred najboljim navijačima – poručio je Vasić

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Radnički bez rešenja za Olimpiju

Direktor kluba Davor Ristović istakao je zadovoljstvo angažovanjem Vasića:

– Radi se o iskusnom igraču, izvanrednom šuteru i nadam se da će u velikoj meri pomoći našoj mladoj ekipi. Dolaskom Vasića ne završava se lista naših pojačanja. I dalje tražimo najbolje rešenje koje će se uklopiti u naš sistem i doneti nam dodatni kvalitet – istakao je Ristović.

Povezana vest:  EVROLIGA, Prvi poraz Fenerbahčea u Top 16