Logo_czvezda

Omar Tomas u Crvenoj zvezdi

 

Posle Nikole Vasića, košarkaški klub Crvena zvezda u kratkom roku angažovala je još jedno pojačanje, Amerikanca Omara Tomasa koji igra na poziciji krila. Tomas je prošle godine sa velikim uspehom igrao u italijanskom Avelinu, prosečno zabeleživši 17,7 poena i 6,2 skoka, što mu je omogućilo laskavu titulu MVP-ija Palakanestra.

Povezana vest:  Partizan pobedio Cibonu u Zagrebu za kraj 2016. godine

Tomas je studirao na Panola džunior koledžu od 2001. do 2003, a od 2003. do 2005. bio je na Univerzitetu Teksas El Paso. Posle epizoda u Dominikanskoj Republici i Filipinima, preselio se u Evropu, gde je branio boje italijanskih klubova Rijetija, Brindizija i francuskog Orteza.

Odlični šuter sa Crvenom zvezdom potpisao je ugovor do kraja sezone, a u narednih nekoliko dana trebalo bi da stigne u Beograd.

Povezana vest:  Amerikanci lako sa Francuskom

-Veliko nam je zadovoljstvo što smo uspeli da završimo sve formalnosti oko dovođenja Tomasa u Zvezdu. To je veliki dobitak za naš tim. On će sigurno doprineti povećanju kvaliteta naše ekipe, ali će u značajnoj meri i uticati na naše mlade igrače koji će od njega imati šta da nauče, jer se radi o velikom profesionalcu i dokazanom košarkašu – konstatovao je direktor Crvene zvezde Davor Ristović.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, FAJNAL 4, Kecman: Moramo kvalitetnije ako hoćemo da odbranimo trofej

Tomas je nedavno suspendovan na 18 meseci u italijanskom prvenstvu zbog nevažećeg slovenačkog pasoša, čime je praktično i bio omogućen ovaj transfer.