svetislav_pesic_cz_oli

Pešić: Meč sa Širokim prava prilika za pobedu

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić rekao je danas da je duel protiv Širokog prava prilika da njegova ekipa pokaže koliko je napredovala u prethodnom periodu i konačno zabeleži pobedu u Jadranskoj ligi.

-Očekuje nas težak zadatak, jer igramo protiv stvarno dobrog tima. Uvek je teško igrati protiv kompaktnog kolektiva, a oni su to u dosadašnjem delu lige pokazali. Radi se o ekipi koja igra modernu košarku i dosta trči. Mi imamo veliko ime i možda se ponekad i pretera u svemu tome, ali ime mora da se opravda rezultatima – rekao je Pešić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lebron Džejms finansijski kažnjen zbog šutiranja flaše sa vodom

Crveno-beli su u dosadašnjem toku Jadranske lige zabeležili dve pobede i devet poraza, od čega šest uzastopnih, dok Široki ima učinak 5-5.

-Svi igrači su napravili korak napred. Ne samo što su razumeli šta se od njih traži, nego što su to i pokazali. Nažalost, naše navijače, a oni su nam najvažniji, interesuje rezultat, a mi sve to nismo materijalizovali – kazao je Pešić.

Povezana vest:  Nastić: Beograd i Zvezda su pravo mesto za mene

Iskusni stručnjak pozvao je navijače da sutra dođu u što većem broju u Pionir.

-Siguran sam da ćemo mi to da vratimo na pravi nacin, ali sada nam je zaista potrebna podrška, da nam veruju da smo dobro radili i da ćemo sigurno da pružimo maksimum. Mislim da imamo dobre šanse da pobedimo, što bi bila velika satisfakcija – dodao je on.

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Pobeda Partizana, porazi Fenerbahčea i CSKA

On je ponovio i da je razgovarao sa srpskim internacionalcem Markom Jarićem o mogućnosti dolaska u Zvezdu, ali da zasad ništa nije dogovoreno.

Utakmica 12. kola Jadranske lige Crvena zvezda – Široki igra se sutra od 19 sati u hali Pionir.