omar_tomas_aerodrom

POJAČANJE KK CRVENA ZVEZDA

Omar Tomas stigao u Beograd

 

Omar Tomas doputovao je u Beograd. Letom preko Minhena novo pojačanje Crvene zvezde stiglo je na beogradski aerodrom gde ga je dočekao direktor kluba Davor Ristović i nekoliko novinara i fotoreportera. Tomas je na poklon odmah dobio Zvezdin šal i potom je ljubazno odgovarao na pitanja novinara pokazavši da dobro zna gde je došao:

– Znam da je Crvena zvezda klub sa velikom tradicijom u kome su igrali sjajni igrači. Znam i da trenutno rezultati nisu najbolji, ali nadam se da ću moći da pomognem i da ćemo Zvezdu vratiti tamo gde bi trebalo da bude i gde je bila kroz istoriju – počeo je priču Tomas na aerodromu Nikola Tesla.

Povezana vest:  NBA finale: 49.500 dolara za ulaznicu za sedmi meč

Tomasa je posebno obradovala činjenica da će sarađivati sa trenerom Svetislavom Pešićem sa čijim radom je dobro upoznat:

– Znam da je trener legenda. Nažalost, ovaj njegov tim se muči jer je veoma mlad. Verujem da će tu moja uloga biti najvažnija, da pomognem svojim iskustvom.

Omar Tomas već dugo igra u Evropi pa ne bi trebalo da ima mnogo problema sa adaptacijom:

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Srbija danas protiv Jordana na Svetskom prvenstvu

– Znam kako se igra u Italiji. E sada, na srpsku košarku ću verovatno morati malo da se priviknem. Videćemo kakvo je suđenje i biće mi potrebno malo vremena da se prilagodim.

Na pitanje da li zna kakav je kvalitet Jadranske lige, Tomas je odgovorio?

– Na to pitanje ću moći da odogovrim kada bude odigrao nekoliko mečeva.

Šta navijači Crvene zvezde mogu da očekuju od Omara Tomasa?

Povezana vest:  „City basket" ispred Delta Cityja

– Strast u igri. Čvrst sam igrač, nadam se da ću doneti nova uzbuđenja i da će navijači biti zadovoljni što sam član tima.

Omar Tomas će u petak obaviti lekarske preglede, ali neće biti na raspologanaju treneru Pešiću na meču sa Širokim. Američki internacionalac debitovaće u večitom derbiju protiv Partizana:

– Od početka karijere sam igrao protiv velikih timova. Znam da će moja prva utakmica u Srbiji biti u „neprijateljskom“ okruženju. Videćemo šta će se dogoditi – konstatovao je Tomas.