euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Olimpijakos blizu plasmana u Top 16

 

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su večeras u Pireju gostujući Kantu sa 86:61, dok je Bilbao u Istanbulu kao gost bio bolji od domaćeg Fenerbahčea sa 80:70, u utakmicama petposlednjeg 9. kola Grupe A Evrolige. Grčki klub priključio se Fenerbahčeu, Kantuu i Kahi Laboral, koji takođe imaju po pet pobeda i četiri poraza. Bilbao još ima šansu za plasman među 16 najboljih u Evropi, dok će poslednjeplasirani Nansi idućeg četvrtka utakmicom sa Olimpijakosom definitivno završiti takmičenje u Evroligi za ovu sezonu.

Povezana vest:  Četvrta pobeda Zvezde, savladana Mega Vizura

Najefikasniji igrač Olimpijakosa večeras je bio Vasilis Spanulis sa 22 poena, uz pet asistencija. U timu srpskog trenera Dušana Ivkovića istakli su se još Jorgos Printezis sa 14, Kajl Hanjs i Lazaros Papadopulos sa po 12 poena.

Goste je predvodio Vladimir Micov sa 17 poena. Bilbao je tokom utakmice u Istanbulu imao i 22 poena prednosti, ali su igrači Fenerbahčea uspeli da do kraja smanje razliku. Najbolji u španskoj ekipi bio je D’Or Fišer sa „dabl-dabl“ učinkom od 16 poena i deset skokova, dok je Fenerbahče predvodio Emir Preldžić sa 19 poena i sedam skokova.

Povezana vest:  Trifunović pozvao navijače da pomognu protv Turaka

Košarkaši Uniksa pobedili su u Kazanju gostujući Prokom sa 68:41 u utakmici 9. kola Grupe D Evrolige. Ruski klub bio je ubedljiv protiv jednog od dva najlošija tima ove sezone u Evroligi, koji je za prvo poluvreme postigao samo 11 poena (35:11). Prokom ima isti učinak kao Olimpija iz Ljubljane, sa kojom deli poslednje mesto na tabeli Grupe D – jednu pobedu i osam poraza.

Povezana vest:  Košarkašice Radivoja Koraća osvojile Kup Srbije

Najefikasniji igrač utakmice bio je bek domaćeg tima Henri Domerkant sa 18 poena, a imao je i osam skokova.