lopta_u_kosu 

Metalac dao otkaz Atanackoviću
 
Valjevski košarkaški prvoligaš Metalac dao je danas otkaz beku Stefanu Atanackoviću (27), javili su lokalni mediji.
Atanacković je dete Metalca, igrao je i u Kraljevu, Nišu, Zrenjaninu, kao i ukrajinskim i rumunskim klubovima. U Metalac se vratio pred početak ove sezone Košarkaške lige Srbije (KLS) ali je igrao slabije od očekivanog zbog povrede prepona.
Kako se nezvanično saznaje otkaz Atanackoviću je početak „velikog spremnja“ u ekipi, koje je posle sinoćnjeg poraza od Železničara u Inđiji (57:78) najavio trener Boško Đokić.
Na transfer listi su navodno i krilni centar Danilo Drašković, bek-krilo Aleksandar Mitrović, plej Miloš Sekulić, eventualno I centar Aleksandar Tanasković, kapiten ekipe u ovoj sezoni, kao i centar Milovan Savić i bek-krilo Nikola Tomašević.
Kao moguća pojačanja pominjani su Danilo Mijatović iz Radničkog KG i Marko Brkić iz Igokee BL, odnosno Slaven Čupković iz kruševačkog Napretka, koji su se, prema izvorima bliskim Metalcu, „sami ponudili“.
Metalac je uoči početka prvenstva ostao bez ključnih igrača iz prošle sezone – kapitena Marka Ljubojevića, otišao u Rumuniju, Marka Ljubičića, otišao u Grčku, te Stefana Birčevića i Stefana Sinoveca, koji su prešli u Radnički iz Kragujevca.
Od ekipe sa ambicijama da se ponovo bori za plasman u Superligu Srbije i mesto u Jadranskoj ligi, Metalac je sada u situaciji da brine brige vezane za opstanak u KLS, a trenera Milovana Stepandića zamenio je Boško Đokić.
Đokić je Metalac vodio na pet utakmica i ostvario pobede u polufinalu Liga kupa Srbije, protiv novosadske Meridijane u Futogu (88:81), odnosno Napretka u Kruševcu (76:74).
Metalac se plasirao u finale Liga kupa Srbije, gde u utorak igra sa Radničkim FMP u Železniku, dok u KLS, u 13 kola, ima skroman skor od četiri pobede i devet poraza.
Povezana vest:  Zbog tuče prekinuta utakmica Hemofarm - Partizan