pedja_stojakovic

Predrag Stojaković završava karijeru

 

Bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije, član američkog NBA ligaša Dalas Maveriksa Predrag Stojaković, najavio je da zavrsava karijeru, preneo je sajt ESPN. Stojaković (34) odlazi sa parketa posle 13 godina provedenih u NBA, gde je još igrao za Sakramento, Indijanu, Nju Orleans i Toronto. Pre toga je nosio dres Crvene zvezde i solunskog PAOK-a.

Povezana vest:  Ruski mediji: Beograd kandidat za organizaciju Fajnal fora

Vrsni strelac i četvrti najbolji trojkaš u istoriji najjače košarkaške lige sveta (1.760 poena), kao razlog za povlačenje naveo je hroničnu povredu leđa i probleme sa kičmom.

-Kada počnete da se takmičite sa svojim telom više nego što se pripremate za stvarnu igru, to je poziv na buđenje – izjavio je Stojaković.

Prošle sezone Stojaković je sa Dalasom osvojio šampionski NBA prsten, a bio je tri puta učesnik „Ol-star“ meča. Sa reprezentacijom Jugoslavije Stojaković je osvojio zlatne medalje na prvenstvu Evrope 2001. u Turskoj, gde je bio najkorisniji igrač, i prvenstvu sveta 2002. u Indijanapolisu, kao i bronzanu na kontinentalnom šampionatu 1999. godine u Francuskoj.

Povezana vest:  Marjanovićev dabl-dabl za pobedu, Bogdanović 14 poena