partizan_armani_2

Vlada Jovanović: Moramo još mnogo da radimo u nastavku sezone

 

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović rekao je da je Partizan večeras protiv Armanija doživeo težak poraz i da je jasno da crno-beli moraju još mnogo da rade u nastavku sezone.

-Žao mi je što nismo prošli. Uložili smo veliki trud, ali nije se isplatio. Ovo je težak poraz, probaćemo da zbijemo redove. Jasno je da moramo još dosta da radimo – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Partizan je porazom od Armanija (72:66) ostao bez plasmana u Top 16 fazu Evrolige, prvi put posle pet godina.

Povezana vest:  Pobeda Sakramenta, 14 poena Bogdanovića

-Osećam odgovornost, ali uradili smo sve što je do nas. Uvek svi radimo tako, isti bi bio odgovor i da smo dobili. Ovaj poraz će uticati na ekipu. Takođe, činilo mi se da se pravila atmosfera da ova ekipa ne zaslužuje da uđe u Top 16 – naveo je trener srpskog prvaka.

Jovanović je dodao da je plejmejker Ejsi Lo večeras podbacio, ali da nije jedini.

Povezana vest:  Partizan pobedio Metalac i ostvario šestu pobedu u Jadranskoj ligi

-Pričaćemo o Lou, ali on ima punu podršku svih u klubu. Ipak, morao je da donese mnogo više nego što je doneo. Zbog čega nije, to je za dublju analizu, videćemo – naveo je Jovanović.

On je ocenio da je na ekipu uticao i pritisak zbog ogromne važnosti susreta.

-Premladi smo za Evroligu, ali napravili smo dobar posao ukupno gledano. Sigurno je da nam je potreban još neki iskusan igrač koji bi na smireniji način dolazio do rešenja – zaključio je Jovanović.

Povezana vest:  Džikić: Favoriti smo, nema kalkulisanja

Trener Armanija Serđo Skariolo rekao je da ovakve pobede jačaju pobednički mentalitet ekipe.

-Za nas je ova pobeda veoma važna iz više razloga. Prvo, zbog Top 16 faze, drugo, jer naš klub do sada nikada nije pobedio u Beogradu. Ovakve pobede jačaju pobednički mentalitet ekipe, što će biti veoma važno za nastavak sezone. Partizan je takođe zaslužio da prođe dalje, ali nažalost ima mesta samo za jednu ekipu – izjavio je Skariolo na konferenciji za novinare posle meča.