svetislav_pesic_cz_oli

Svetislav Pešić: Partizan favorit, a nas čeka veliki izazov

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić rekao je danas da je Partizan favorit u nedeljnom “večitom” derbiju, ali da njegova ekipa ima šanse da iznenadi šampiona Srbije.

-Uvek je vrlo teško pobediti Partizan, pogotovo kada su domaćini. Ipak, mi da ne verujemo u pobedu ne bismo bili ovde. Imamo svoje šanse. Ovaj derbi će biti izazov za našu mladu ekipu, punu igrača koji još nisu igrali slične utakmice – rekao je Pešić na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

Strateg crveno-belih kazao je da će Partizan verovatno biti motivisan da se pred svojim navijačima iskupi za poraz od Armanija u Evroligi.

Povezana vest:  NBA VESTI, Detroit ubedljiv protiv Golden Stejta

-Derbi je uvek specifična utakmica, a njihov neuspeh u Evroligi nam nimalo ne olakšava situaciju. Obično se kaže da u derbijima nema favorita, ali ja mislim da je ovde to Partizan koji je još uvek ispred nas. Jučerašnji poraz mogao da kod njih poveća agresivnost, borbenost i koncentraciju u derbiju – kazao je Pešić.

Za crveno-bele će u nedeljnom derbiju debitovati Amerikanac Omar Tomas.

-Proteklih sedam dana smo radili sve što je bilo planirano i pokušavali da uigramo Tomasa. Jasno je da on nije fizički potpuno spreman, ali dobro poznaje evropsku košarku i moći će da nam pomogne protiv Partizana – naveo je trener Crvene zvezde.

Povezana vest:  NBA VESTI, Atlanta bolja od Majamija

Pešić je kazao da i bi eventualni trijumf nad favoritom u velikoj meri povećao samopouzdanje u ekipi.

-Uvek je bolje kada pobediš, pogotovo protiv Partizana. Mi smo i protiv Makabija i Cedevite odigrali dosta dobro. Svakako bi trijumf u derbiju bio dodatni stimulans za nas – rekao je on.

Pešić je dodao i da Partizan ima dovoljno kvaliteta da nadomesti neigranje Milana Mačvana u nedelju, koji pravo nastupa u Jadranskoj ligi stiče tek 1. januara sledeće godine.

Povezana vest:  KUP KRALJA, Real deklasirao Barselonu

-Mačvan je jedan od najboljih igrača u Srbiji, ali i na prostorima bivše Jugoslavije. Ipak, ne treba zaboraviti da Partizan na toj poziciji ima i Vladimira Lučića i Branislava Ðekića. Posebnu pažnju ćemo obratiti i na Ejsija Loa, kome je, očigleno, potrebno još vremena da razume sve ono što se dešava oko njega – zaključio je Pešić.

Crveno-beli su u dosadašnjem toku Jadranske lige zabeležili tri pobede i devet poraza, dok Partizan ima učinak 8-4. Derbi utakmica 13. kola Jadranske lige Partizan – Crvena zvezda igra se u nedelju od 20 sati u hali Pionir.