nedovic_Milosavljevic_par_cz
REGIONALNA LIGA
Partizan u derbiju bolji od Crvene zvezde

 

Košarkaši Partizana savladali su večeras ekipu gradskog rivala Crvene zvezde Beograd sa 85:67 (16:22, 27:14, 19:15, 23:16), u derbi susretu 13. kola regionalne Jadranske lige.

Partizan je zabeležio devetu pobedu ove sezone, dok je Crvena zvezda pretrpela deseti poraz.

Utakmica je odigrana pred oko 4.000 gledalaca u hali Pionir, a sudili su Srđan Dožaj (Hrvatska), Milija Vojinović (Srbija) i Tonči Anzulović (Hrvatska).

Partizan: Lo 8, Kecman 10, Raduljica 7, Miljenović, Lučić 15, Milosavljević 23, Katić 6, Bešović, Božić 2, Čakarević 8, Ðekić, Anđušić.

Crvena zvezda Beograd: Čović, Cvetković, Lazić 2, Nikolić 2, Tomas 10, Ilić 8, Nedović 7, Lešić, Subotić 6, Milutinović 9, B. Popović 5, P. Popović 12.

Povezana vest:  Rekord sezone Pokuševskog u porazu Oklahome

Košarkaši Partizana ove sezone nisu uspeli da se plasiraju u Top 16 fazu Evrolige, ali su večeras u hali Pionir protiv Crvene zvezde Beograd pokazali da su i dalje “glavni u gradu”.

Nakon nešto nervoznijeg početka i vođstva crveno-belih, šampion Srbije i regionalne lige napravio je preokret i postavio stvari na svoje mesto.

Crno-beli su utakmicu “prelomili” na početku treće deonice, kada su došli do ubedljivih 54:40, a nakon toga su bez mnogo problema čuvali prednost.

Uspela je ekipa Svetislava Pešića početkom poslednje četvrtine da priđe na “minus devet”, ali je Dragan Milosavljević sa četiri “trojke” zaredom razbio sve iluzije gostujućeg tima.

Povezana vest:  Bilić: Pravila su jasna, kazna kad dobijemo izveštaje

Pored Milosavljevića, u redovima crno-belih istakao se Vladimir Lučić koji je odigrao najbolju partiju u dosadašnjem toku sezone. U finišu utakmice priliku da debituje za crno-bele dobio je Nenad Miljenović.

Veliki aplauz par minuta pre početka meča, ali i na poluvremenu, dobio je sportski direktor FK Partizan Mladen Krstajić, koji je u halu ušao u društvu Alberta Nađa i Ljubiše Rankovića.

Na taj način, ali i povicima “Ðuriću odlazi”, navijači Partizana još jednom su pokazali šta misle o najavljenoj smeni sportskog direktora fudbalske sekcije crno-belih.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Rezultati i tabela 11. kola

Utakmice 14. kola regionalne lige na programu su 5, 7. i 8. januara.

U drugoj večerašnjj utakmici Budućnost je u Podgorici pobedila ljubljansku Olimpiju sa 63:56 (14:10, 19:7, 20:18, 10:21).

Odigrano ranije: Helios – Cibona 78:76, Krka – Zlatorog 72:67, Hemofarm – Cedevita 74:78.
Radnički Kragujevac i Makabi igraju 27. decembra, a Široki i Zagreb 3. januara.
U utakmicama 14. kola regionalne lige sastaju se Hemofarm – Crvena zvezda Beograd (5. januara), Budućnost – Cedevita, Široki – Helios, Cibona – Radnički, Makabi – Krka (7. januara), Zlatorog – Olimpija i Partizan – Zagreb (8. januara).
Photo: ataimages.rs