vlada_jovanovic_par_krka

Jovanović: Možemo biti zadovoljni ovim delom sezone

 

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović izjavio je danas da je zadovoljan dosadašnjim delom sezone, uprkos tome što tim nije uspeo da se plasira u Top 16 Evrolige.

-Ostaje nam žal za poslednjom utakmicom protiv Armanija. Nismo izdržali pristisak, ali moramo biti zadovoljni, jer smo ove sezone napravili značajne rezultate. Ne pobeđuju se Real i Makabi svake godine i to nam je satisfakcija zbog ovih vrednih momaka – rekao je Jovanović na Novogodišnjem koktelu crno-belih.

Povezana vest:  Micov: Teodosić je svojom igrom sve iznenadio

On je dodao da je sezona pocela turbulentno, jer ekipa nije imala adekvatno rešenje na poziciji krilnog centra.

-Rizikovali smo dovođenjem Milana Mavčvana koji prvi deo sezone nije mogao da igra u Jadranskoj ligi. S druge strane, imali smo Nikolu Pekovića čije je prisustvo mnogo značilo, posebno u Evroligi – rekao je Jovanović.

On je istakao da je odlazak Pekovića u NBA uticao na ekipu.

-Peković nije remetio hemiju tima, odlično smo sarađivali, ali ostala je praznina koju je trebalo brzo popuniti, jer su se utakmice nagomilavale – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  Vujošević: Veoma nam je stalo do titule šampiona Srbije

Centar Partizana Raško Katić rekao je da je jučerašnji večiti derbi pokazao da je crno-beli šampion i ove godine kvalitetniji od najvećeg rivala.

-Već duže vreme glavni protivnik u domaćim okvirima je kragujevački Radnički koji igra atipičnu košarku sa dva krilna centra. Tu su evropski gigant Makabi i Cedevita koja je ove godine napravila dobar tim – rekao je Katić.

Povezana vest:  Jovanović: Prva utakmica je uvek najteža

On je dodao da crno-beli nisu imali sreće da se plasiraju u narednu rundu Evrolige, ali da je uprkos tome, zadovoljan prvim delom sezone.

-Ispadanje iz Evrolige je neuspeh, jer je to jako takmicenje koje doprinosi dizanju nivoa kvaliteta ekipe, ali ovako nam ostaje više vremena za trening – rekao je Katić.

Partizan u 14. kolu Jadranske lige 8. januara igra protiv Zagreba u Hali sportova na Novom Beogradu.