svetislav_pesic_zve_hem 

Pešić: Budućnost je veoma jaka, ali to nas motiviše
 
Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je danas da njegov tim u 15. kolu Jadranske lige protiv podgoričke Budućnosti očekuje teška i nezivesna utakmica.
-Mi smo 2012. godinu počeli dobro, ali više bih voleo da je završimo sa pobedom i da sezonu okončamo trijumfalno. Očigledno je da igramo bolje, igrači su sigurniji i nadam se da će mo sutra naparviti korak više u igri – rekao je Pešić na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.
Trener crveno-belih rekao je da respektuje tim Budućnosti, koji kako je naveo „doprinosi povećanoj motivisanosti kod njegovih igrača“.
-Budućnost se bori za najviši plasman, imaju skor 10-4 i to je za svaki respekt. Za razliku od ostalih ekipa igraju u kontinuitetu, a to je posledica dobrog balansa između odbrane i napada. Drugi su po broju ofanzivnih skokova u ligi, to im donosi nove napade i dodatnu sigurnost -rekao je Pešić.
On je dodao da su Podgoričani angažovanjem Hasana Rizvića doveli adekvatnu zamenu za Nikolu Vučevića, koji po završetku lok-auta u NBA otišao u Ameriku.
-Rizvić nema energiju kao Vučević, ali je iskusan i dobro ga poznajem. Nadam se da protiv nas neće pokazati pravo lice – rekao je Pešić.
Pešić nije želeo da otkriva kojih 12 košarkaša će se sutra suprostaviti Budućnosti, ali je dodao da će igrati oni koji su u tom trenutku fizički i taktički najspremniji.
Utakmica Crvena zvezda – Budućnost igra se sutra od 20 sati u dvorani u Železniku, jer je Pionir zauzet pošto uskoro počinje šampionat Evrope u rukometu.

 

Povezana vest:  Dozet: Želeli smo Partizan, zato što je najteži rival