lopta_u_kosu

Vidojević novi predsednik UO Radničkog
 
Predsednik Upravnog odbora Košarkaskog kluba Radnički iz Kragujevca Dejan Vidojević, koji je danas imenovan na tu funkciju, ocenio je da je osnovni cilj ekipe u ovoj sezoni plasman među najboljih šest ekipa Jadranske lige i u finale domaćeg takmičenja, saopštio je KK Kragujevac.
-Osnovni cilj u ovoj sezoni je da se obezbedi ulazak u šest najboljih u regionalnoj ligi i samim tim učešće u evropskim takmičenjima sledeće sezone. Naše želje su da ove godine dođemo do dva domaća finala, a onda je sve moguće i svakako postojaće nada da se ostvari istorijski uspeh – rekao je Vidojević.
Njega je Upravni odbor KK Radničkog danas na sednici u Beogradu izabrao za novog predsednika umesto Nebojše Divljana koji se iz ličnih razloga povuka sa funkcije.
Pre stupanja na dužnost Predsednika, Vidojević je bio član upravnog odbora a klub je u današnjem saopštenju za medije izneo njegovu sportsku i poslovnu biografiju.
Posle dve godine učešća tima u regionalnoj ligi, Vidojević smatra da je u ovoj sezoni klub stekao finansijsku stabilnost da posluje odgovorno i da je spreman za značajnije sportske uspehe.
-Prošla sezona je protekla u finansijskoj i organizacionoj stabilizaciji kluba, tako da je u neku ruku izostao napredak u smislu boljeg sportskog rezultata. Ono što uvek ističemo je činjenica da imamo odgovorno poslovanje u svakom smislu – kazao je on.
Radnički je u novoj godini spreman za sportske uspehe i izlazak na evropsku scenu, smatra novi predsednik UO i veruje da će stručni tim na čelu sa trenerom Miroslavom Nikolićem ostvariti zacrtano.
Prvi test Kragujevčani će imati već u subotu kada će u okviru 16. kola na svom terenu igarti sa šampionom Jadranske lige Partizanom.

 

Povezana vest:  NBA VESTI, PLEJ OF, Čikago izjednačio protiv Bruklina