lopta_u_kosu

Đokić novi trener Slobode

 

Valjevski trener Vladimir Đokić (40) preuzeo je danas košarkaše Slobode iz Užica, javili su lokalni elektronski mediji i zameniće Miloša Obrenovića. Obrenovića koji ima 24 godine, bio je najmlađi je prvoligaški trener u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS), i pomoćnik Marka Ičelića u juniorskoj reprezentaciji Srbije, koja je na Evropskom prvenstvu 2011. u Poljskoj osvojila srebrnu medalju.

Povezana vest:  Srbija povlašćena u žrebu kvalifikacionih grupa za EP

On nije vodio Slobodu ni na subotnjoj utakmici 15. kola sa Napretkom, koju su Kruševljani dobili sa 72:68. Užičani su u 15 kola zabeležila četiri pobede i 11 poraza. Sloboda se nalazi se na začelju tabele sa Železničarem iz Inđije sa učinkom od četiri pobede i 11 poraza.

Napredak ima skor (3/12), Proleter iz Zrenjanina (2/13), i oni će se, kao i valjevski Metalac (5/10), boriti za opstanak u KLS iz koje će najverovatnije ispasti tri ekipe. Đokić je kao vrstan plejmejker igrao u valjevskim klubovima Student i Metalac, potom u subotičkom Spartaku, Partizanu i Crvenoj zvezdi, a igrao je i u Mađarskoj, Slovačkoj i Makedoniji.

Povezana vest:  Milojević: Moraćemo da odigramo mnogo kvalitetnije protiv Karpoša

Bio je na užem spisku reprezentativaca SR Jugoslavije 1996, pred Olimpijadu u Atlanti, ali ga je tadašnji selektor Želimir Obradović kao „13. igrača“ vratio iz SAD pred početak turnira. Kao trener, Đokić je vodio srpskoligaše Kolubaru iz Lazarevca i valjevski Gimnazijalac, a od ispadanja iz Prve B lige svojevremeno je spasao Mašinac iz Kraljeva.

Povezana vest:  NIS pokrovitelj dečjeg sportskog vikenda