vlada_jovanovic_par_krka

REGIONALNA LIGA

Jovanović: Presudile greške

 

Trener Partižana Vlade Jovanović rekao je da je njegov tim odigrao dobro veći deo utakmice protiv Makabija, ali da je izgubio utakmicu 18. kola Jadranske lige zbog grešaka u drugom poluvremenu.

-Utakmica je bila jako teška, jer smo posle poraza od Radničkog imali pritisak pobede, a Makabi je jako teško pobediti. Veći deo utakmice smo odigrali dobro, u jednom trenutku i jako dobro. Oni, međutim, imaju jako dugačku klupu, pa može da im pogađa i 12. igrač, koji u igru ulazi sa mnogo samopouzdanja – rekao je Jovanović novinarima u Beogradu.

Makabi je pobedio sa 84:78, a Partizan je u prvom poluvremenu imao i 13 poena prednosti. U drugom su crno-beli par minuta pred kraj prišli na dva poena prednosti, ali nisu uspeli da preokrenu.

Povezana vest:  Pavković pobedio crveno bele

-Drugo poluvreme stvarno nismo odigrali kako treba, pre svega u odbrani. Utakmicu su rešile naše izgubljene lopte u presudnim trenucima, kao i promašeni ‘ziceri’ u momentima kada smo imali čiste situacije. Predstoji nam težak period. Nadam se da ćemo naći plejmejkera i uspeti da konsolidujemo redove – rekao je Jovanović.

Novinare je zanimalo da li će možda Partizan odustati od dovođenja plejmejkera, zato što su neki igrači večeras pokazali da su u stanju da odigraju na toj poziciji.

-Mislim da treba da dovedemo plejmejkera, bez obzira na partije pojedinih saigrača. Možda bi neki od igrača sa spoljne pozicije dočekali poslednjih pet minuta sveži da nisu morali da prenose loptu. Večeras nije bilo pravog plejmejkera – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  Crvena zvezda slavila u Valjevu za sedmu pobedu u Superligi

Trener Makbija Dejvid Blat ocenio je da je utakmica bila dobra i neizvesna, a da je presudio završetak prvog poluvremena, kada je njegov tim uspeo da izjednači, čime se prebacio pritisak na Partizan.

-Iskreno, mogli smo da igramo sa manje pritiska jer nam je utakmica bila manje važna nego Partizanu. Ne nevažna, samo manje važna. Oni su u prvom poluvremenu igrali kao tim koji mora da dobije utakmicu. Ključni trenuci bili su krajem prvog poluvremena, kada smo prebacili pritisak na njih. Ekipa pod pritiskom igra drugačije nego ona koja je željna pobede. Posle toga smo iskoristili našu ‘dužu’ klupu i svi su dali doprinos – rekao je Blat.

Povezana vest:  NBA VESTI, Još jedna dobra partija Jokića u porazu Denvera

Američki trener mnogo puta je gostovao u Beogradu, a i sada nije propustio priliku da kaže koliko voli da dođe u prestonicu Srbije.

-Moram da kažem da se osećam kao da smo stari prijatelji… Uvek je zadovoljstvo igrati u Beogradu, pred publikom koja ceni košarku i pravi sjajnu atmosferu. Ne ljutite se, ali više volim kad pobeđujemo – rekao je Blat.