Vujošević: PAO blagi favorit, ali naši apetiti su porasli 

Dusko_VujosevicTrener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je danas da očekuje veliku borbu u duelu sa Panatinaikosom, iako je grčka ekipa izgubila šanse da se plasira u četvrtfinale Evrolige. 
-Oni su šampioni Evrope. To što su ispali iz takmicenja, ne znači da se neće boriti za čast. Fantastičan su tim, koji ne zavisi od jednog igrača. Jači su i imaju blagu ulogu favorita. Ipak, za nas utakmica ima takmičarski značaj i pokušaćemo to da iskoristimo – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu. 
On je dolazak Panatinaikosa u Beograd uporedio sa gostovanjem prvaka Evrope u fudbalu, Barselone. 
-Dolazak Panatinaikosa u Beograd je kao kad u fudbalu igraš sa Barselonom, a svi od nas očekuju pobedu iako imamo mala ulaganja. Nije to baš realno, ali ne tražimo alibi – kazao je on. 
Vujošević je dodao i da su, kako je odmicalo takmičenje u Evroligi ove sezone, ciljevi njegove ekipe rasli. 
-Kada se osvrnemo iza sebe u dosadašnjem delu Evrolige, ne postoji ekipa koju nismo pobedili, a igrali smo protiv najboljih timova. Imamo priliku da se plasiramo u četvrtfinale učinićemo sve da to i uradimo. Apetit raste kada jedeš, tako je i u sportu, sa pobedama rastu i očekivanja – zaključio je Vujošević. 
Kapiten Partizana Petar Božić istakao je da plasman „crno-belih“ u četvrtfinale zavisi isključivo od njih samih. 
-Ostale su još dve utakmice do kraja ove faze i sve konce držimo u svojim rukama. Treba samo da ponovimo onakve igre koje su nas i dovele u ovakvu poziciju. Do sada smo igrali utakmice u kojima nismo favoriti i bili smo psihički rasterećeni. Ne vidim šta je to drugačije ovaj put – naveo je on. 
Sutrašnja utakmica petog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige između Partizana i Panatinaikosa igra se sutra od 20.45 u hali Pionir. 
Partizan deli prvo mesto u grupi sa Barselonom, obe ekipe imaju po tri pobede i jedan poraz. U slučaju pobede nad Panatinaikosom i poraza Marusija od Barselone, „crno-beli“ će izboriti plasman u četvrtfinale. 

Povezana vest:  Crvena zvezda savladala Panionios i u Atini