nba_novi_logo

NBA VESTI

Odlični Peković, podvig Pirsa

 

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Minesota je jutros na svom terenu savladala Sakramento sa 86:84 uz fantastičnu igru bivšeg centra beogradskog Partizana Nikole Pekovića čiji je učinak za 36,5 minuta iznosio: 23 poena, deset skokova, tri ukradene lopte i dve „rampe“.

Peković je ispoljio izuzetnu preciznost na ovom meču pošti je iz igre pogodio devet puta iz 12 pokušaja i iskoristio svih pet slobodnih bacanja. Pored Pekovića u pobedničkom timu istakao se i Španac Riki Rubio sa čak 14 asistencija, šest poena i pet ukradenih lopti. Darko Miličić nije ulazio u igru.

Povezana vest:  Tim Sveta bolji od Tima SAD, Bogdanović MVP

Za medije, koji prate NBA ligu, centralni događaj ipak je bio učinak Pola Pirsa koji je na listi najboljih strelaca u istoriji Boston Seltiksa pretekao legendarnog Lerija Birda. U meču protiv Šarlota Pirsu je bilo potrebno deset koševa kako bi nadmašio Birda, a on ih je postigao 15 i sada je sa 21.797 poena postao drugi strelac u klupskoj istoriji „Kelta“ Ispred njega je samo Džon Havliček koji je karijeru u dresu „zelenih“ završio sa 26.395 koševa.

Povezana vest:  Džulius Dženkins pojačao Budućnost pred duel sa Zvezdom

Rezultati:

Indijana – Juta 104:99

Majami – Klivlend 107:91

Boston – Šarlot 94:84

Milvoki – Finiks 105:107

Minesota – Sakramento 86:84

Golden Stejt – Oklahoma 116:119