svetislav_pesic_cz_bud

Pešić: I Zvezda je među kandidatma za osvajanje Kupa

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić izjavio je večeras da su i crveno-beli jedan od favorita za osvjanje Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

-Kup je takmičenje gde trenutna forma ne odlučuje, uvek su moguća iznenađenja, ali ne želim da govorim o nekim našim šansama. Pripremamo se za prvu utakmicu protiv beogradskog Radničkog, jer svaki naredni protivnik je najvažniji – rekao je Pešić posle pobede protiv Heliosa u utakmici 20. kola regionalne Jadranske lige (86:69).

Povezana vest:  NLB LIGA, Partizan sutra protiv Cibone želi da potvrdi prvo mesto

On je dodao da je sledeći protivnik Zvezde u Kupu sličan ekipi Heliosa, odnosno da igra „rizičnu košarku sa dosta šuteva za tri poena“. Trener Zvezde je bio zadovoljan večerašnjom igrom svojih izabranika, posebno u trećoj četvrtini, koju su Beograđani dobili sa 26:17.

-Igrali smo protv ekipe koja nema zvučna imena, ali su košarkaški školovani. Trener Sagadin ih je dobro pripemio i zna maksimum da izvuče od svakog igrača. Helios igra vrslo široko, dosta šutiraju trojke, čak su u prvom poluvremenu 20 puta pokušali van linije 6,75 – rekao je Pešić.

Povezana vest:  Partizan jedva preživeo FMP, plasirao se u polufinale kupa

Trener košarkaša Heliosa Zmagoslav Sagadin rekao je da je Zvezda večeras bila za klasu bolji protivnik i da je zasluženo slavila.

-Zvezda je igrala agresivno u odbrani, oterali su nas od koša i nismo mogli da im pariramo na centarskoj poziciji. Pokušali smo donekle to da kompenzujemo šutevima za tri poena, ali crveno-beli su bili bolji – rekao je Sagadin.

Povezana vest:  Košarkaš NBA apelovao na fanove da budu disciplinovani

Finalni turnir košarkaškog Kupa Radivoja Koraća na programu je od 16. do 19. februara u Nišu, a sastaju se Partizan – Mega Vizura, Radnički Kragujevac – Vojvodina, Crvena zvezda Beograd – BKK Radnički i Hemofarm – Radnički FMP.