radnicki_cedevita

KUP RADIVOJA KORAĆA

Kragujevački Radnički drugi polufinalista Kupa Koraća

 

Košarkaši kragujevačkog Radničkog plasirali su se u polufinale završnog turnira za Kup Radivoja Koraća pošto su večeras u Nišu, u četvrtfinalu, savladali ekipu novosadske Vojvodine sa 77:75 (26:19, 17:22, 19:14, 15:20). Radnički će u polufinalu igrati protiv branioca trofeja, beogradskog Partizana, koji je ranije večeras pobedio ekipu Mega Vizure sa 98:69.

Favorizovani Kragujevcacni teškom mukom su izborili prolaz među četiri najbolja tima i malo je nedostajalo da Novosađani prirede iznenađenje. Vojvodina je pružila dostojan otpor i prikazala veoma dobru igru, posebno u drugoj i poslednjoj četvrtini, međutim, presudilo je neiskustvo njenih košarkaša u odlučujućim trenucima.

Najzaslužniji za pobedu Radničkog bili su Sajmon sa 17 i Marković sa 16 poena, dok su se u redovima Novosađana istakli Milošević sa 16 i Stojačić sa 13 poena. Trener Radničkog Miroslav Nikolić bio je zadovoljan pobedom, ali ne i igrom svojih izabranika.

Povezana vest:  Vujošević: Zaslužen poraz, izvinjavamo se navijačima

-Pre meča sam ukazivao igračima na opasnost od ekipe Vojvodine. Priznajem da je naš tim u padu posle poraza od Širokog i Zvezde u Jadranskoj ligi, a za večerašnje lošije izdanje i ja sam pomalo kriv, jer sam želeo da odmorim strance – izjavio je Nikolić, istakavši da nije zadovoljan igrom pojedinaca sa klupe.

-Videćemo ko će naredne godine i dalje nositi dres Radničkog. Sajmon je zbog povrede pod znakom pitanja za polufinale, a u završnici utakmice igrao je na svoju odgovornost, želeći da pomogne ekipi – rekao je trener Kragujevčana.

Povezana vest:  Srbija bez Teodosića na Evropskom prvenstvu

Trener Vojvodine Siniša Matić naveo je da njegov tim večeras nije imao rezultatski imperativ.

-Zapravo, nismo ni znali kolika je naša snaga i koliko realno možemo da pružimo. Dogovorili smo se da damo maksimum protiv učesnika Jadranske lige, a presudilo je naše neiskustvo u završnici. Međutim, bilo bi zasluženo i da smo mi na kraju slavili“, ocenio je Matić i napomenuo da su se Novosađani „nadali ravnopravnijim uslovima.

-Naš cilj je da izborimo plasman u nacionalnu Superligu i da kasnije pokušamo da se domognemo učešća u Jadranskoj ligi – poručio je Matić.

Miljan Pavković iz Radničkog je, kao i njegov trener, bio zadovoljan pobedom, ne i prikazanom igrom.

Povezana vest:  Pobede Golden Stejta, San Antonija i Bruklina

-Očekivali smo težak meč, jer je Vojvodina dobra ekipa koja igra agresivno. Mi smo imali pad u u drugoj i poslednjoj četvrtini, ali je na sreću sve ispalo kako smo želeli – rekao je Pavković.

Najefikasniji u redovima Vojvodine, Strahinja Milošević, istakao je da se on i saigrači nisu uplašili favorizovanog rivala.

-Igrali smo dobro i potajno se nadali neizvesnoj završnici. Međutim, ispustili smo ih na kraju, jer je preovladalo nase neiskustvo – rekao je Milošević.

U preostalim četvrtfinalnim mečevima sutra od 18 sati igraju Crvena zvezda – Radnički Beograd, a od 20.30 Hemofarm – Radnički FMP.