Nikola_Pekovic_Minnesota_Timberwolves

NBA VESTI
Peković: Dočekao sam svoju šansu
 
Crnogorski košarkaš Nikola Peković rekao je danas da je, nakon perioda navikavanja u prvoj sezoni u NBA ligi, konačno dočekao šansu da pokaže američkim navijačima sve svoje kvalitete.
-Znam šta mogu. Dobro, možda nije realno da svaki dan igram na vrhunskom nivou, ali znam da mogu da pružam dobre partije. Samo sam čekao svoju šansu – rekao je Peković američkim medijima.
Do pre tri nedelje korpulentni centar je uglavnom sedeo na klupi, ali je u međuvremenu dobio priliku da igra i postao ljubimac navijača Minesote.
Oni su za veoma kratko vreme smislili i veliki broj nadimaka za crnogorskog reprezentativca, a najzanimljiviji su „Tiranosaurus Pek“ i „Balkanski buldožer“.Ipak, svaki put kada Peković postigne koš u Target centru u Mineapolisu, sa zvučnika se čuju taktovi muzike iz filma „Kum“.
Crnogorski košarkaš je u sredu protiv Šarlota igrao 43 minuta i za to vreme zabeležio 21 poen i 11 skokova.
-On je u prethodne dve nedelje svaku utakmicu odigrao na vrhunskom nivou. Radi sve što je u njegovoj moći da pomogne ekipi, agresivan je i borbe, a takvi igrači su potrebni svakoj ekipi – pohvalio je Pekovića trener Minesote Rik Adelman.
Pekoviću je prošla sezona bila prva u NBA ligi i tada je imao skroman prosečan učinak od 5,5 poena i 3 skoka po utakmici, a bio je rezerva srpskom centru Darku Miličiću.
-Pokušavao sam da što više naučim i da napredujem. Ako želite da igrate u ovoj ligi, potrebna je sjajna odbrana. Trudim se da igram čvrsto i da izbegnem pravljenje glupih faulova – naveo je Peković koji je u prvom delu sezone, zbog lok-auta u NBA ligi, igrao za beogradski Partizan.
Igrama i ponašanjem Pekovića oduševljeni su i njegovi saigrači iz Minesote.
-On izgleda kao borac u ultimat fajtu. Sjajno igra, bori se za svaku loptu. Znam da nekima takva igra izgleda ružno, ali za mene je to fantastično – rekao je krilni igrač Minesote Martel Vebster.
Peković je u poslednjih devet utakmica prosečno beležio 17,1 poen i 11,7 skokova po utakmici. Minesota je u dosadašnjem toku sezone upisala 14 pobeda i 16 poraza.

 

Povezana vest:  NBA VESTI, Portland otpustio Okura