pesic_cz_radnicki

KUP RADIVOJA KORAĆA

Pešić: Zadovoljan sam kako smo odigrali veći deo meča

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je večeras posle plasmana u polufinale Kupa Radivoja Koraća da su njegovi izabranici odigrali dosta dobro veći deo susreta protiv Radničkog, ali da su u poslednjoj četvrtini počeli da misle na sledećeg protivnika.

-Zadovoljan sam kako smo odigrali veći deo meča. Igrali smo skoncentrisano i agresivno 30 minuta, a onda su igrači počeli da misle na sledeću utakmicu – rekao je Pešić posle pobede (88:74).

Povezana vest:  Đorđević objavio širi spisak košarkaša za kvalifikacije za SP

Trener crveno-belih je pohvalio timsku igru Radničkog, ali i da u Zvezdi razmišljaju da na finalnom turniru odigraju tri utakmice.

-U košarci sve počinje od odbrane. Videli ste jučerašnje izdanje Vojvodine protiv Radničkog iz Kragujevca. Vrhunski igrač se prvo postaje u odbrani i samo na taj način moramo da vaspitavamo naše igrače – rekao je proslavljeni trener.

Povezana vest:  NBA VESTI, Rouz: Nadam se da ću biti sprema za početak sezone

Bek Zvezde Branko Lazić istakao je da su crveno-beli dobro otrvorili utakmicu, ali i da su u drugom poluvremenu imali pad u igri. Trener beogradskog Radničkog Dragan Nikolić rekao je da njegov tima nije imao odgovor za agresivnu igru Crvene zvezde.

-Zadovoljan sam pruženom igrom protiv Zvezde. Učešće u Kupu biće veliko iskustvo i pouka ne samo za igrače, već i mene kao trenera. Nismo mogli da se naviknemo na veliku buku u hali i atmosfera u Čairu se u velikoj meri razlikuje od one u Šumicama – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014 REZULTATI, Rezultati trećeg kola SP u košarci i tabele grupa

On je dodao da je „Radničkom u ovom meču nedostajalo mase i santimetara, ali ne i srca i pameti“.

-U našoj igri se u početku osetio grč i strah, ali pravo lice pokazali smo u poslednjoj četvrtini kada smo se oslobodili početne treme. Zveda je fižički dominantniji tim i zasluženo je pobedila – rekao je strelac 15 poena za Radnički Miroslav Tomić.