kup_cz_par_2012 (1)

KUP RADIVOJA KORAĆA

Košarkaši Partizana osvojili Kup Radivoja Koraća

 

Košarkaši Partizana osvojili su Kup Radivoja Koraća pošto su večeras u Nišu, u finalnoj utakmici završnog turnira, savladali ekipu Crvene zvezde sa 64:51 (17:14, 15:13, 15:15, 17:9). Crno-beli su osvojili ukupno 13. trofej nacionalnog kupa, peti zaredom. U ispunjenoj dvorani „Čair“ Partizan je još jednom potvrdio dominaciju u srpskoj košarci i zasluženo došao do novog vrednog trofeja. Ekipa trenera Vlade Jovanovića je najvećim delom susreta bila je bolja i sigurnija, a meč je prelomila sredinom poslednje četvrtine.

Povezana vest:  NBA VESTI, Osma uzastopna pobeda San Antonia, poraz Golden stejta

Crveno-beli su do tada još gajili nadu da mogu nešto da urade u ovom meču, međutim, nisu imali ni snage ni koncentracije za preokret. Igrali su poprilično konfuzno i u grču, a šut ih nije služio kada je bilo najpotrebnije. Da nisu bili na visini zadatka pokazuje podatak da su tokom celog duela postigli samo jednu trojku iz deset pokušja.

Crno-beli su, s druge strane, znali šta hoće i smirenom, kolektivnom igrom strpljivo gradili put do pobede. Iskoristili su bezidejnost rivala u napadu, nametnuli odgovarajući ritam i hrabrijom igrom poentirali za prednost koja je u finišu sureta bila nedostižna. Najefikasniji u redovima Partizana bili su Lučić sa 11 i Džejms sa 10 poena, dok su u Crvenoj zvezdi bolji od ostalih bili Ilić i Bojan Popović sa po 12 poena.

Povezana vest:  Vladimir Golubović pojačava Crvenu Zvezdu!?

Utakmica je obeležena i čarkama navijača, koji su pre izlaska igrača na parket priredili „bakljadu“ na tribinama, pa je morala da interveniše i policija. Većih incidenata, međutim, nije bilo. Trofej Kupa Radivoja Koraća kapitenu košarkaša partizana uručio je potpredsednik nacionalnog saveza Dejan Tomašević, a za najkorisnijeg igrača finala (MVP) proglašen je Danilo Anđušić. Pred više od 4.000 gledalaca, sudili su Belošević, Vojinović i Nešković.

Povezana vest:  Bertans raskinuo ugovor s Partizanom

Partizan: Kecman 6, Raduljica 4, Lučić 11, Milosavljević 2, Katić 6, Bešović, Božić 3, Čakarević 4, Džejms 10, Mačvan 9, Anđušić 9, Bertans.

Crvena zvezda: Čović 2, Cvetković, Ilić 12, Lazić 2, Nedović, Lešić 1, Subotić 2, Nikolić, Tomas 12, Milutinović, B. Popović 12, P. Popović 8.