kup_partizan_trofej

KUP RADIVOJA KORAĆA

Jovanović: Pobednika odlučila fizička spremnost

 

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović izjavio je večeras u Nišu da su pobednika finala Kupa Radivoja Koraća odlučili „fizička spremnost, odbrana, trčanje I skokovi“. Košarkaši Partizana osvojili su trofej Kupa Radivoja Koraća, pošto su u finalu savladali Crvenu zvezdu sa 64:51 (17:14, 15:13, 15:15, 17:9).

-Utakmica je bila za trofej, a takvi mečevi ne moraju uvek da budu lepi, ali moraju da budu srčani. Moja ekipa je ušla u meč sa velikom motivacijom – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati utakmica 10. kola TOP 16 faze Evrolige

Prema njegovim rečima, u kup utakmicama „nema popravki“.

-Utakmicu su rešili fizička spremnost, odbrana, trčanje i skokovi. Čestitam Pešiću i Crvenoj zvezdi na fer i korektnoj igri. Zahvaljujem se navijačima i organizatorima. Osećamo se lepo uvek kada igramo u Nišu, a sada posebno – rekao je Jovanović.

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić čestitao je Partizanu na pobedi.

Povezana vest:  Filip Čović ponovo trenira

-Počeli smo da gubimo lopte, izgubili smo 20 lopti, a samo šest u poslednjih šest minuta. Partizan je to iskoristio i napravio 10 čistih poena – rekao je Pešić.

On je naglasio da se nada da će njegova ekipa biti bolja u sledećim utakmicama.

-Verujem da će moji igrači znati da kada izgube loptu ‘nema glava dole’ i padanja u depresiju. Poeni koje je Partizan napravio na našim greškama dižu moral ekipe – rekao je Pešić i dodao:

Povezana vest:  NBA VESTI, Nju Orleans bolji od LA Klipersa

-Partizanova odbrana je bila jaka i agresivna i u takvoj situaciji mi smo dali maksimum.

„Crno-belima“ je ovo peta uzastopna titula u nacionalnom kupu.