vlada_jovanovic_par_krka

Jovanović: Dobra ideja i odbrana doneli pobedu u Zagrebu
 
Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović priznao je večeras da se pribojavao utakmice sa Cibonom, ali je istakao da su crno-beli dobrom odbranom u produžetku došli do zaslužene pobede u Zagrebu (83:77).
-Znali smo da meč neće biti rešen brzo i hteli smo da u njemu ostanemo što duže. Prvo poluvreme smo, uz lošu realizaciju za dva poena, održavali ravnotežu skokom u napadu. U drugom poluvremenu smo, pre svega dobrom odbranom i šutem za tri poena, ušli u produžetak, u kom smo imali dobru ideju, bili koncentrisani u odbrani i zasluženo pobedili – rekao je Jovanović za sajt kluba.
Crno-beli su večeras zabeležili 15. pobedu u Jadranskoj ligi i došli na korak od plasmana na završni turnir u Tel Avivu.
-Cibona je nedavno dovela iskusnog stratega Jasmina Repešu. Poboljšanja u igri se vide od njegovog dolaska, bili su konkurentni i sa Makabijem, u Zagrebu su odigrali meč koji su izgubili u produžetku. Osim toga, oni su mnogo ranijem ispadanjem iz nacionalnog kupa imali određen broj dana da podignu formu, da se odmore, da treniraju i da se pripreme za nastavak Jadranske lige – zaključio je Jovanović.
Partizan u sledećem kolu regionalnog takmičenja gostuje vršačkom Hemofarmu.

 

Povezana vest:  Partizan pobedio Cibonu u Zagrebu za kraj 2016. godine