NLB LIGA 23. KOLO

Derbi kola: Olimpija – Partizan

Aleksandar_MitrovicKošarkaši Partizana igraju u nedelju u 12 časova u Ljubljani derbi meč 23. kola regionalne košarkaške NLB lige sa domaćom Olimpijom.
Crno-beli putuju u Ljubljanu posle iscrpljujućeg duela sa Panatinaikosom u Evroligi. U prvom susretu dve ekipe ove sezone, Partizan je u Beogradu slavio rezultatom 80:70. Crno-beli se sa skorom 16-5 bore za prvo mesto u grupi sa Cibonom, dok je Olimpija trenutno četvrta sa 13 pobeda i devet poraza, koliko imaju i ekipe Budućnosti i Zagreba.
Bek Partizana Aleksandar Mitrović smatra da njegovu ekipu očekuje težak posao iako je Olimpija ostala bez par igrača.
-Koliko god nam teško pao poraz od Panatinaikosa moramo odmah da zaboravimo tu utakmicu. U Ljubljani nas čeka veoma težak posao. Iako je Olimpija ostali bez nekoliko igrača i dalje se radi o veoma kvalitetnom timu. Posle duge povrede vratio se Vlado Ilievski koji je vrlo značajan za njihovu igru. Moramo da imamo maksimalan pristup, ako želimo da zabeležimo pobedu. Ne smemo da ih shvatimo zdravo za gotovo. Siguran sam da ćemo svi pružiti 100 odsto mogućnosti, nadam se da ćemo zabeležiti pobedu – rekao je Mitrović.

Povezana vest:  Olimpijakos i Laboral ubedljivi u gostima