kosarkaskaligasrbije_logoVažne pobede Tamiša i Metalca
Važne bodove u borbi za plasman u košarkašku Super ligu Srbije u subotu su zabeležili pančevački Tamiš nad Proleterom u Zrenjaninu 82:81 i valjevski Metalac protiv Sloge iz Kraljeva 105:80.
Tamišu je pobedu od 82:81 doneo Bojan Stajić slobodnim bacanjima u poslednjim trenucima utakmice. Stajić i Radovan Marković bili su najefikasniji sa po 18 poena. U preostalim utakmicama 24. kola odigranim u subotu vodeći Borac je pobedio Radnički u Beogradu sa 78:62 uz 28 poena Branka Jorovića. Novi Sad je slavio protiv Napretka u Kruševcu sa 77:72, a najefikasniji su bili Maksim Kovačević sa 14 i Miljan Rakić sa 13 poena, dok je Mašinac u Kraljevu bio bolji od Radničkog KG sa 77:65.
Preostale dve utakmice kola, u kojima igraju ekipe koje se bore za najviši plasman igraju se u nedelju. Vojvodina i OKK Beograd se sastaju od 19 časova, a Mega Vizura i Ergonom sat vremena ranije.
Dva kola pre kraja Košarkaške lige Srbije na tabeli vodi Borac sa skorom 19 pobeda i pet poraza, ispred Tamiša (17/7), Metalca (16/8), OKK Beograda i Vojvodine (15/8 i utakmicom manje) i
Novog Sada (15/9). Već je poznato da iz lige ispadaju kragujevački Radnički i istoimeni klub iz Beograda.
Povezana vest:  FAJNAL FOR, EVROLIGA, "Crno-beli" u Istanbulu pokorili Evropu trojkom Đorđevića