lopta_u_kosu

Partizan pobednik turnira u Valjevu
 
Partizan je pobednik trodnevnog juniorskog „Memorijala Luka Stančić“ u košarci, koji je večeras završen u Valjevu.
U finalnoj utakmici, Partizan je pobedio Split iz Hrvatske sa 81:67, dok je u utakmici za treće mesto Vojvodina savladala ljubljansku Olimpiju sa 72:65.
Peti je bio domaćin Metalac posle pobede nad zagrebačkom Cedevitom 74:62, a sarajevska Bosna sedma nakon uspeha protiv šapanskog Alikantea sa 84:59.
U najboljoj petorki turnira su Marineli (Split), Jaramaz (Partizan), Jelenek (Cedevita), Sulejmanović (Olimpija) i Marić (Split). MVP turnira je Ognjen Jaramaz, najbolji strelac Jelenek sa 70 poena, dok je najmlađi učesnik Emir Čučović (15) iz Olimpije.
Nagrade najboljima uručili su Dejan Tomašević, potpredsednik KSS, valjevski gradonačelnik Zoran Jakovljević i Stančićeva kći Nataša Ćuk.
Prihod sa turnira, koji je organizovao Grad Valjevo na inicjativu grupe sportskih novinara i košarkaških entuzijasta iz tog grada, namenjen je Fondu RTV B-92 „Bitka za bebe“. Pokrovitelj je bio KSS.
Luka Stančić (1939-1990) bio je igrač i trener valjevskog Metalca, kojeg je u Prvu saveznu ligu SFRJ uveo 1972/73, a potom je radio i u Bosni, Vojvodini i Kuvajtu.
Sa kadeti i juniorima Jugoslavije osvojio je četirti medalje na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima za taj uzrast.
Njegov saradnik iz nekadašnjeg KJS, Janez Drvarič iz Ljubljane, sada
koordinator rada sa mlađim selekcijama Olimpije, kazao je da je „Luka bio srpsko, jugoslovensko i evropsko trenersko ime“, te da je Valjevo ovim turnirom „napravilo pun pogodak“.
Od pratećih manifestacija prikazan je film o Radivoju Koraću u Domu kulture, a u Valjevskoj gimnaziji upriličeni su izložba fotografija i tribina o životu trenera Luke Stančića.

 

Povezana vest:  Juniorski kvalifikacioni turnir Evrolige u Rimu, FMP UBEDLJIV PROTIV LOTOMATIKE