vlada_jovanovic_i_kecman_zvezda_partizan

Jovanović: Pametno smo odigrali
 
Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da su njegovi košarkaši odigrali pametno u večerašnjoj pobedi nad Crvenom zvezdom Beograd sa 84:69.
-Ovo je bila posebna utakmica, kao što je i svaki ‘večiti’ derbi, iako je bila bez značaja. Drago mi je što su igrači imali dobar odnos prema meču. Pametno smo odigrali – kazao je Jovanović novinarima posle meča u hali Pionir.
Jovanović je istakao da su njegovi igrači pokazali zrelost.
-Protivnik je podigao ritam u drugom poluvremenu, posebno u odbrani, ali smo mi pokazali zrelost i odigrali duge i strpljive napade. Iskontrolisali smo skok, ali smo izgubili mnogo lopti – rekao je trener crno-belih.
Trener Zvezde Svetislav Pešić rekao je da njegovi košarkaši nisu naučili da u sportu ne postoje nepobedivi.
-Partizan je pokazao više znanja i mirnoće. Košarka je vrlo prosta ako se njome vlada, a mi je još nismo savladali. Nismo uspeli da naučimo da u sportu ne postoji neko ko je nepobediv – rekao je trener crveno-belih.
Pešić je dodao da njegovi igrači imali šansu da dođu do pobede.
-Kada se najmanje nadaš dobije se utakmica. Nismo iskoristili šanse. Iz prevelike želje nekoliko grešaka smo napravili, a Partizan je to rutinski kaznio – kazao je Pešić.
Trener Zvezde je ocenio da ako se njegova ekipa sastane u plej-ofu sa Partizanom u Superligi Srbije „ne može da dobije tri utakmice“.
Košarkaš Partizana Dušan Kecman kazao je da su crno-beli zabeležili „veoma važnu pobedu“.
-Kontrolisali smo njihovu brzu igru dobro smo skakali u napadu I igrali smo strpljivo. Sada nam ostaje da se dobro spremimo za Superligu Srbije – kazao je Kecman.
Plejmejker Crvene zvezde Filip Čović istakao je da se njegova ekipa „po ko zna koji put predala“ i da on i njegovi saigrači „nisu izdržali do kraja“.

 

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Oklahome i Klipersa