Stanje dvojice povređenih i dalje izuzetno treško 

lopta_u_kosuStanje dvojice novosadskih košarkaša i dalje je izuzetno teško i prognoze se u takvim situacijama ne mogu davati, izjavio je danas direktor neurohirurgije kragujevačkog bolničkog centra Radivoje Nikolić. 
-Oni se nalaze na intenzivnoj i zadobili su teške povrede glave i mozga. Priključeni su na aparate za veštačko disanje i stalno se prate njihovi vitalni parametric – kazao je Nikolić navodeći da će šestorica lakše povređenih košarkaša biti pušteni na kućno lečenje. 
Osmoricu košarkaša povređenih noćas u saobraćajnoj nesreći danas je obišla i ministarka olmadine i sporta Snežana Samardžić Marković koja je prenela novinarima da se oni uglavnom ne sećaju šta se dogodilo. 
Ona je kazala da je pod dubokim utiskom doživela tragedija odličnog tima, ali da je zadovoljna tretmanom pohvalivši brzinu reagovanja medicinskog osoblja kragujevačke bolnice. 
Ministarka je rekla da očekuje brz oporavak povređenih. 
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić rekao je da je košarkaška organizacija teško doživela to što se dogodilo „izuzetnom klubu i izuzetnim momcima“. 
-Ovo je strašna stvar ali očekujem da će se stanje dvojice teško povređenih stabilizovati – kazao je Kapičić koji je takođe obišao povređene košarkaše. 
Kragujevačka policija potvrdila je ranije danas da je osam članova Košarkaškog kluba „Novi Sad“ povređeno noćas u saobraćajnom udesu na autoputu Beograd-Niš kod Lapova. 
U nesreći su povređeni: vozač kombija Nemanja Danilović (1971), i putnici Nenad Grozdanić (1990), Bojan Ljubojević (1978), Dušan Alimpijević (1986), Ljubomir Subotin (1981), Branislav Jančikin (1986), Duško Bunić (1989) i Nikola Dragaš. 
Nesreća se dogodila 45 minuta posle ponoći, kada je kombi vozilo u kom su se nalazili košarkaši i koje se kretalo ka Beogradu naletelo na teretno vozilo pančevačkih registracija. 
Košarkaši su se vraćali sa utakmice u Kruševcu i njihov kombi je, krećući se velikom brzinom, udario u prikolicu kamiona koji se kretao u istom smeru, ka Beogradu. 
Prema navodima policije, kombi se „najverovatnije kretao neprilagođenom brzinom“. 
Istraga je u toku, a oba vozila su posle uviđaja koji je obavio istražni sudija osnovnog suda u Kragujevcu upućena na vanredni tehnički pregled. 
Zbog intevencije vatrogasne brigade i izvlačenja povrđenih saobraćaj na autoputu bio je obustavljen 25 minuta. 

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Slavlje domaćina u četiri utakmice