Nebojsa_Bogavac_i_Dusan_Bozovic

Predstavljene ambicije Hemofarma za Superligu

 

Hemofarm STADA je na konferenciji za medije predstavio ambicije kluba u Superligi, koju u petak, 23. marta, od 18 časova otvaraju na gostovanju Crvenoj zvezdi DIVA. Direktor kluba Dušan Božović prvo je podsetio da su igrom u ABA ligi ostvarili ovosezonski cilj – opstanak u ligi, kao i razigravanje mladih igrača, koji su u potpunosti pokazali svoj talenat. Sada im predstoji borba za jedno od prva četiri mesta, koja sledeće godine vode u regionalno takmičenje.

– Pred nama su dva najvažnija meseca u sezoni, jer treba da izborimo svoje mesto u plej – ofu. Znamo da i ostali timovi imaju iste ambicije, ali, iako nastupamo sa najmlađim timom, smatram da imamo dovoljno kvaliteta da ostvarimo zacrtani cilj – kaže Božović.

Povezana vest:  Vlada Jovanović: Ozbiljnio protiv Zagreba

Prosečna starost ekipe koju vodi Nebojša Bogavac je samo 22 godine. Najstariji i najiskusniji igrač je Boris Lalović (30), poslednje pojačanje pred Superligu. Pre njega, timu su se priključili i Bojan Bakić, koji je došao iz Napretka, kao i Bogdan Obrenović, koji se vratio sa pozajmice iz Proletera.

-Doveli smo dva pojačanja, koji će zbog iskustva biti ključni igrači u nastavku sezone. U timu imamo čak šestoricu mladih reprezentativaca Srbije, koji već sada imaju veliku minutažu, što nije slučaj sa tako mladim igračima u drugim klubovima. Primera radi, Nemanja Dangubić je igrao 33 minuta protiv Makabija, dok je Luka Mitrović protiv Cedevite na terenu proveo 28 minuta. To su pokazatelji da su ovi mladi momci u prvom planu, a sada smo tražili iskusna pojačanja, koja žele da im pruže podršku na terenu, a usput i da obezbedimo povoljan rezultat za Hemofarm, klub koji ima veliki značaj za srpsku košarku – istakao je Bogavac.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati utakmica 17. kola Jadranske lige i tabela

Što se tiče superligaške premijere protiv Crvene zvezde, trener Vrščana je rekao:

– Sa Zvezdom smo igrali pre mesec i po dana, u polufinalu Kupa, kada smo prikazali dva različita poluvremena. Od tada nam se tim dosta promenio, ali, ako svi zajedno budemo na željenoj visini agresivnosti i borbenosti, sigurno ćemo moći da napravimo iznenađenje – dodaje Bogavac.

Bojan Bakić, koji je četiri sezone nosio dres Hemofarma (od 2003. do 2007. godine), kaže da mu je drago što se vratio u klub, koji oseća kao svoju drugu kuću.

Povezana vest:  Nikolić: Znamo kako se pobeđuje u Kragujevcu

-Ambicije kluba su jasne i sigurno ću dati svoj maksimum da to i dostignemo. Čast mi je da ponovo igram za Hemofarm i biće mi zadovoljstvo da pružim podršku mladim saigračima. Nadam se da će nas i publika podržavati u tome, jer bismo na krilima njihovog navijanja sigurno bili uspešniji – rekao je Bakić.

Boris Lalović, koji je uz Bakića, Marka Šutala i Nikolu Otaševića najiskusniji igrač, biće glavna uzdanica Hemofarma u igri u reketu.

-Ekipa je mlada i perspektivna i verujem da ćemo velikim angažovanjem uspeti da ostvarimo plasman u plej-of. Ukoliko do toga dođe, nećemo se zadovoljiti samo time, već ćemo pokušati da uradimo i nešto više – dodao je Lalović.

Hemofarm će u drugom kolu Superlige, u sredu 28. marta, u Centru „Milenijum“ ugostiti Partizan.