muta_nikolic_zvezda_radnicki 

SUPER LIGA SRBIJE

Matić neće o suđenju, Nikolić zadovoljan pobedom

 

 
Trener košarkaša kragujevačkog Radničkog Miroslav Nikolić rekao je da je zadovoljan pobedom nad Vojvodinom i dodao da je njegov tim još jednom pokazao da može da pobedi svakog, ali i da izgubi od bilo kog rivala.
-Teško je dobiti Vojvodinu u Novom Sadu. To je tim koji je ubedljivo trijumfovao u Košarkaškoj ligi Srbije i koji igra vrlo kvalitetnu košarku. Nadskakali su nas u prvom poluvremenu, jer su ratnički ušli u utakmicu, dok smo se mi ispucavali – izjavio je Nikolić na konferenciji za medije nakon meča 1. kola nacionalne Superlige (88:86).
-Prvi put ove sezone nastupili smo u kompletnom sastavu i odmah se videlo koliko znači uvođenje jednog igrača u rotaciju – rekao je Nikolić, koji je posebno pohvalio igru Stivena Markovića, za koga je kazao da je utakmicu odigrao „na svežinu“, jer se tek vratio na teren posle višenedeljne pauze zbog povrede.
Trener Vojvodine Siniša Matić zamolio je novinare da ga ne pitaju o suđenju, ali je napomenuo da reakcija publike na kraju utakmice „ipak nešto govori“.
-U prvom poluvremenu ekipu Radničkog smo sveli na 41 poen, što je uspeh ako se zna kako su dobra napadačka ekipa. Žao mi je igrača, jer su zaslužili pobedu. Idemo dalje, vremena za emocije nema, jer nas za četiri dana već čeka nova utakmica. Ritam takmičenja je takav da nema vremena za osvrtanje unazad – kazao je Matić, koji je kao poseban kuriozitet istakao činjenicu da je ukupan indeks korisnosti igrača Radničkog bio 76, a Vojvodine 92, a da su pobedu slavili Kragujevčani.
Košarkaši Vojvodine su uoči početka utakmice dobili zlatne medalje i pehar za osvojeno prvo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije.
Medalje je Novosađanima uručio drektor lige Predrag Bojić, a pehar kapitenu ekipe Radovanu Markoviću predao je predsednik zajednice klubova Zoran Stojačić, čija su dva sina večeras bila na terenu – Stefan je branio boje Vojvodine, a Strahinja Radničkog.

 

Povezana vest:  Spektakl na promociji Mega Leksa u centru Sremske Mitrovice