miroslav_raduljica_kos_fmpEVROČELINDŽ KUP

FMP u četvrtfinalu nakon ubedljive pobede nad Liježom

 

Košarkaši FMP-a plasirali su se večeras u četvrtfinale Evročelindž kupa, pošto su u Železniku savladali belgijski Lijež sa 81:55 (22:18, 14:15, 28:10, 17:12) i osvojili drugo mesto u Grupi J tog takmičenja.

Panteri će u četvrtfinalu igrati protiv nemačkog Getongena, prvoplasirane ekipe Grupe I. Ekipa iz Železnika takmičenje u svojoj grupi završila je sa četiri pobede i dva poraza, koliko ima i ekipa Zagreba, koja je večeras savladala nemački Artland sa 69:67. Najzaslužniji za večerašnju pobedu pantera bili su Miroslav Raduljica i Nemanja Protić sa po 17 poena, a veoma dobar bio je i Mladen Jeremić sa 15 poena. U gostujućoj ekipi nijedan igrač nije zabeležio dvocifren košgeterski učinak, a najbliži tome bili su Andrija Stipanović i Ksavijer Kolet sa po osam poena.

Povezana vest:  Sezonske ulaznice za KK Crvena zvezda ponovo u prodaji

Prve utakmice četvrtfinala Evročelindž kupa igraju se 23. marta, a revanš mečevi su 25. marta. Eventualne „majstorice“ igraće se 31. marta.

Pobednici četvrtfinalnih duela plasiraće se na završni turnir koji se igra od 30. aprila do 2. maja, a domaćin će naknadno biti određen.