KapiciKapičić ne prihvata odluke Skupštine NLB lige

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić izjavio je da ne prihvata odluke koje su donete na poslednjoj Skupštini reginalne NLB lige, jer se kako tvrdi Kapičić one se kose sa sporazumom koji je potpisan 9. juna prošle godine, a čiji je garanti izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu.
Po rečima predsednika KSS ništa iz sporazuma nije ispoštovano – broj klubova nije smanjen na 12, akcijski kapital nije rasopređen na pravi način, a naš košarkaški savez nije dobio nijednuupravljačku poziciju. Kapičić je oštro reagovao na uključivanje českog Nimburka mešu 14 klubova, jer tim činom liga prestaje da bude regionalna. Lični stav presednika KSS je da naši klubovi u tom slučaju nemaju šta da traže u takvom takmičenju. 
Po rečima Dragana Kapičića upravni odbor KSS doneo je odluku da nacionalna liga Srbije koju čini 10 klubova počne prve nedelje marta, a na zasedanju NLB lige u Ljubljani doneta je odluka da liga traje do 19. marta, pa onda seldu fajnal – for. Iz ovoga se može zaključiti da neko nije podržao dodgvor srpskih klubova, a o kome je reč znaće se uskoro je Kapičić najavljuje sastanak na kome će se sve razrešiti, nadamo se samo dobro po nacionalu ligu koju je Kapičić spreman da brani i svojom ostavkom.

Povezana vest:  Džejms napušta Majami i postaje slobodan igrač