lopta_u_kosu

Dragan Marković Palma: Dovešću Bodirogu u Jagodinu

 

Posle fudbalera i rukometašica, koji se takmiče u superligi Srbije, Jagodina je dobila i prvoligaša u košarci. Košarkaši Jagodine plasirali su se u Košarkašku ligu Srbije, što je najveći uspeh u istoriji ovog kluba, rečeno je danas na svečanom prijemu košarkaša i rukovodstva u Skupštini grada. Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, uz čestitke na uspehu, istakao je da će košarkaši biti nagrađeni sa po dve prosečne plate.

-Ovo je veliki dan za Jagodinu, potvrda naših zalaganja i ulaganja u razvoj sporta i potvrda da se u ovom gradu može realizovati sve, ako se hoće – rekao je Marković i istakao da će se voditi računa o stvaranju baze igrača za klub.

Povezana vest:  Nedović: Razočaran sam, ali ne i iznenađen

On je podsetio da u svim školama postoje sportski tereni i poručio da će zadužiti učitelje i profesore da forsiraju đake da se bave ovim, i drugim sportovima, precizirao je Marković.

-Moj veliki prijatelj je košarkaška legenda Dejan Bodiroga, pa ću ga pozvati da nam pomogne i predložiću ga za počasnog predsednikla kluba – rekao je Marković i dodao da ga „pehar koji su osvojili košarkaši podseća na pehare Novaka Ðokovića“.

Povezana vest:  Zvezda sigurna pred derbi sa Partizanom

Predsednik košarkaškog kluba Jagodina Ivica Stevanović istakao je da ovog uspeha nebi bilo bez pomoći Sportskog saveza grada, Skupštine grada i gradonačelnika Markovića.

-Krenuli smo 2007. godine od najnižeg ranga takmičenja i došli do najvišeg. Nema vremena za slavlje, jer već razmišljamo o narednom takmičenju – naveo je on.

Trener Jagodine Aleksandar Ristić ocenio je da je plasman u KLS, „veliki uspeh, kojim je ispunjen san svih generacija koje su se bavile košarkom u Jagodini“. Kapiten kluba Nikola Vujčić podsetio je da je na početku sezone ekipi išlo loše, sve do dolaska trenera Ristića.

Povezana vest:  Počast košarkašima za 600. trofej SD Crvena zvezda

-Dolaskom Ristića sve se promenilo, stvorena je dobra atmosfera i uspeh je morao doći – rekao je Vujčić i istakao da ih u novom rangu takmičenja „očekuje velika borba“.