nba_novi_logo

NBA VESTI

Hjuston porazom od Majamija ostao bez plej-ofa

 

Košarkaši Hjustona poraženi su noćas u gostima od Majamija sa 88:97, čime su izgubili svaku šansu da se plasiraju u plej-of američke NBA lige. Za osmo mesto u Zapadnoj konferenciji, poslednje koje vodi u plej-of, boriće se Juta i Feniks.

Hjuston je u poluvremenu utakmice u Majamiju imao prednost od 13 poena, ali je domaćin odličnom igrom u četvrtoj četvrtini došao do pobede. Igrači kluba sa Floride taj period dobili su sa 31:19. Ekipu Majamija predvodio je Lebron Džejms sa 32 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je u Hjustonu najbolji bio Čendler Parsons sa 23 poena, šest skokova i dve asistencije.

Los Anđeles Lejkersi pobedili su na svom terenu Oklahomu sa 114:109 posle dva produžetka, a utakmicu je obeležilo isključenje košarkaša domaćeg tima Mete Vorld Pisa (Ron Artest). On je u finišu druge četvrtine, prilikom proslave koša koji je postigao, laktom veoma jako u glavu udario protivničkog igrača Džejmsa Hardena. Vorld Pis je do izbacivanja iz igre imao 12 poena, dok je povređeni Harden utakmicu završio sa 14.

Povezana vest:  Čović: Niko nije vredjao Obradovića, ružno skandiranje Bogdanoviću

Gosti iz Oklahome vodili su posle prve tri četvrtine, ali su Lejkersi bili bolji u poslednjoj i uspeli da izbore produžetak. U dodatnih pet minuta bilo je 6:6, posle čega su domaći košarkaši drugi produžetak dobili sa 17:9.

Najefikasniji igrač Lejkersa bio je Kobi Brajant sa 26 poena. Pau Gasol je upisao 20 poena, 14 skokova i devet asistencija, a Džordan Hil 14 poena i 15 skokova. Atlanta i Njujork imaju obezbeđena mesta u plej-ofu, pa su noćas u rasterećenoj igri obe ekipe postigle veliki broj poena. U uzbudljivom meču gosti iz Njujorka slavili su sa 113:112.

Povezana vest:  Mačvan zvanično u Armaniju

Pobedu im je doneo Karmelo Entoni, koji je postigao 39 poena, a imao je i 10 skokova. Entoni je postigao odlučujući koš 10 sekundi pre kraja. Priliku za preokret tri sekunde pre kraja imao je krilni košarkaš Atlante Marvin Vilijams, ali je njegov pokušaj da „zakuca“ loptu u koš izblokirao Amare Stodemajer.

Stodemajer je bio drugi strelac u ekipi Njujorka sa 22 poena, a imao je i 12 skokova. Treći igrač gostujuće ekipe sa „dabl-dabl“ učinkom bio je Beron Dejvis, koji je upisao 13 poena i 10

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Klipersa, poraz Lejkersa

asistencija. Atlantu je predvodio Marvin Vilijams sa 29 poena i 11 skokova. Džef Tegu ubacio je 23, a Džo Džonson 22 poena.

Od igrača iz Srbije noćas je igrao jedino Vladimir Radmanović, koji je za sedam minuta u ekipi Atlante imao učinak od dve asistencije i jednog skoka.

Rezultati ostalih utakmica NBA lige igranih u noći između nedelje i ponedeljka:

Šarlot – Sakramento 88:114

Detroit – Toronto 76:73

Minesota – Golden Stejt 88:93

San Antonio – Klivlend 114:98

Denver – Orlando 101:74

Los Anđeles Klipers – Nju Orleans 107:98