bojan_subotic_cz_oli

Subotić: Pobeda protiv Vojvodine donosi treće mesto

 

Košarkaš Crvene zvezde Bojan Subotić izjavio je danas da predstojeće gostovanje Vojvodini u Novom Sadu može da bude ključno u borbi za treće mesto.

-Predstoji nam veoma važna utakmica. Želimo pobedu, jer bismo eventualnim trijumfom obezbedili treće mesto. Biće veoma teško. Očekuje nas neugodan protivnik, koji je uspeo da pobedi Partizan, što nije mala stvar. Otežavajuća okolnost je to što Vojvodina igra na svom terenu, gde po pravilu igra dosta čvrsto i agresivno – rekao je Subotić.

Povezana vest:  Zvižduci za Atamana, bez incidenata uoči utakmice

Krilni centar crveno-belih veoma respektuje rivala i ističe Slobodan Dunđerskog i Radovana Marković za glavne poluge u timu Novosađana.

-Dunđerski je pokretačka snaga Vojvodine, a posebnu pažnju moramo da obratimo na Markovića koji je sjajan šuter. Ne smemo da mu dozvolimo da se raspuca na početku meča, jer ga je onda teško zaustaviti. Pod košem je najopasniji Duško Bunić. Ukoliko zaustavimo ovaj trio za korak ćemo biti bliži pobedi – rekao je Subotić.

Povezana vest:  Jokić odličan u porazu Denvera, novi trijumf Feniksa

Subotić je naglasio da je odbrana ključ svega.

-Ukoliko ispunimo sve defanzivne zadatke i budemo na potrebnom nivou agresivnosti možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Imamo motiva i svesni smo koliku važnost ima ova utakmica. Mislim da smo svi fizički i mentalno spremni za sve napore – zaključio je Subotić.

Utakmica devetog kola Superlige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde igra se sutra od 17.30 u SPENS-u.

Povezana vest:  Australijanci ubedljivi protiv Kine