kosarkaskaligasrbije_logo

SUPER LIGA SRBIJE

Vojvodina nadigrala Crvenu zvezdu u Novom Sadu

 

Košarkaši Vojvodine savladali su danas na domaćem terenu u Novom Sadu ekipu Crvene zvezde sa 87:83 (17:25, 22:20, 23:23, 25:13), u utakmici 9. kola Superlige Srbije. Duel dva tima koji se bore za učešće u plej-ofu zasluženo je pripao domaćinu. Novosađani su bili prisebni i precizni kada je bilo najpotrebnije, pa su u uzbudljivoj završnici izborili petu prvenstvenu pobedu.

Povezana vest:  Klubovi i savez započeli razgovore o Superligi

Crveno-beli su opravdali očekivanja u prvom poluvremenu, kada su stekli šest poena prednosti, a u nastavku su čak došli i do plus 12 (65:53). Sve su, međutim, prokockali neobjašnjivim padom koncentracije i dopustili raspoloženom rivalu da napravi preokret. Vojvodina je iskoristila konfuznu i nepreciznu igru gostiju i predvođena Markovićem, Zekovićem i Miloševićem u uzbudljivoj završnici obezbedila zaslužen uspeh.

Beograđani su u novosadskom SPENS-u pretrpeli četvrti prvenstveni poraz. Najefikasniji u redovima Vojvodine bili su Marković sa 17, Zeković sa 16 i Milošević sa 14 poena, dok je u timu gostiju Subotić ubacio 18, a Čović 13 poena.

Povezana vest:  Makabi nudi tri miliona Teodosiću