milos_teodosic_CSKA

Obradović ruši CSKA, Ivković protiv Barselone

 

Trener košarkaša Panatinaikosa Zeljko Obradovicć rekao je danas da će njegov tim učiniti sve da u polufinalu Evrolige iznenadi favorizovani CSKA iz Moskve.

-Siguran sam da će ovo biti sjajan fajnal-for jer su na njemu četiri sjajne ekipe. Daćemo sve od sebe protiv CSKA i pokusaćemo da opet uđemo u finale. Znamo da nas navijači uvek podržavaju i dolazak na završni turnir znači mnogo i njima – rekao je Obradović na zajedničkoj konferenciji učesnika fajnal-fora Evrolige.

Povezana vest:  Pešić: Jedna od naših najslabijih utakmica ove sezone

Srpski trener, koji je rekorder sa osam šampionskih titula, od čega pet na klupi Panatinaikosa, dodao je da je njegov tim zajedno sa gradskim rivalom Olimpijakosom napravio fantastičan uspeh samim plasmanom u Istanbul, nakon prošlogodišnjeg smanjenja buddzeta.

Najbolji igrač Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis obećao je veliku borbu Moskovljana koje predvode srpski asovi Miloš Teodosić i Nenad Krstić, kao i NBA zvezda Andrej Kirilenko.

-Dva puta smo tokom ligaškog dela sezone izgubili od njih. Tada nismo funkcionsali najbolje, ali to je prošlost i nećemo ponoviti greške iz ta dva susreta – rekao je Dijamantidis.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami prekinuo seriju poraza, Bulsi pobeđuju bez Rouza

U drugom polufinalnom meču sastaju se Olimpijakos, našeg selektora Dušana Ivkovića i Marka Kešelja i Barselona, za koju nastupa Kosta Perović.

-Velika je čast i zadovoljstvo biti ovde. Igramo protiv velikog protivnika, igrači Barselone su iskusni i očekujem zanimljiv duel. Mislim da su najbolji timovi ove sezone stigli na završni turnir, a tu bih uvrstio i moj mlad sastav. Najvažnije da ne podlegnu pritisku – rekao je Ivković.

Povezana vest:  Amerikanac Džordan Lojd novi košarkaš Crvene zvezde

Velike duele protiv Huana Karlosa Navara i ostalih bekova Barselone vodiće Vasilis Spanulis.

-Mnogi nisu verovali da možemo da pobeđujemo, a mi ćemo se potruditi na terenu da dokažemo da nisu bili u pravu – rekao je Spanulis.

U polufinalu Evrolige sutra od 17 sati sastaju se Panatinaikos – CSKA, dok je za 20 časova zakazan duel Olimpijakosa i Barselone.