nba_novi_logo

NBA VESTI

Oklahoma opet bolja od Lejkersa, Boston vratio brejk

 

U drugoj utakmici polufinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Oklahoma je jutros na svom terenu savladala Lejkerse iz Los Anđelesa sa 77:75 i povela sa 2:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Na Istoku, pak, Boston je vratio brejk pošto je u Filadelfiji pobedio domaćina sa 107:91 i poveo sa 2:1 u seriji.

Sve dileme oko pobednika duela u Oklahoma Sitiju otklonio je Kevin Ðurent poslednjim košem na utakmici kojim je i postavio konačni rezultat susreta. Ðurent je i pre tog pogotka bio najistaknutiji pojedinac susreta koji je završio sa 22 poena i sedam uhvaćenih lopti. Vrlo dobar bio je i Rasel Vestbruk sa 15 koševa, dok su se kod jezeraša“ izdvojili Kobi Brajant i Endrju Bajnam sa po 20 poena.

Povezana vest:  ABA liga imenovala disciplinskog sudiju i Žalbeno veće

Naredni meč istih rivala igra se u noći između petka i subote u Los Anđelesu. Utakmica u Filadelfiji nije bila ni nalik prethodnim mečevima dva tima u kojima je o pobedniku odlučivao jedan poen.

Posle uvodnih 12 minuta, koji su pripali domaćinu (33:28) usledio je pravi uragan iz Bostona. Već na poluvremenu „kelti“su imali prednost od 11 koševa (60:49), da bi je na kraju treće četvrtine uvećali na nedostižnih 23 poena razlike (89:66).

Povezana vest:  Ulaznice za meč Zvezda - Real od sutra u prodaji

Trio „Kelta“ Kevin Garnet, Pol Pirs, Radžon Rondo ubacio je 74 koša suparniku i nadoknadio kiks iz prve utakmice koju je Filadelfija dobila u Bostonu. Garnet je i ovaj susret završio „dabl-dabl“ učinkom: 27 poena i 13 skokova, baš kao i Rondo koji je uz 23 koša čak 14 puta asistirao. Treći iz ovog „trilinga asova Pirs postigao je 24 poena.

Povezana vest:  Boris Savović potpisao za Mega Leks

Na suprotnoj strani najbolji je bio Tadeus Jang sa 22 koša. Utakmica broj 4, takođe u Filadelfiji, igra se u noći između petka i subote.