nba_novi_logo

NBA VESTI

San Antonio poveo sa 2:0, Indijana sa 2:1

 

U drugoj utakmici polufinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros na svom terenu savladao Kliperse iz Los Anđelesa sa 105:88 i poveo sa 2:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Indijana je, pak, povela protiv Majamija sa 2:1 u polufinalnoj seriji Istoka, pošto je jutros u trećem meču u Indijanapolisu savladala Majami sa 94:75.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana počeli sa treninzima na otvorenom

Kvartet Indijane Roj Hibert, Džordž Hil, Deni Grejndžer i Dejvid Svest bio je nezaustavljiv, a prednjačio je Hibert sa 19 koševa, čak 18 skokova i pet „rampi“. Poen više od Hiberta (20) ubacio je Hil, koji je pritom i pet puta asistirao, dok je Grejndžerov učinak iznosio 17 koševa i sedam uhvaćenih lopti. Vestu je „za dlaku“ izmakao „dabl-dabl“ pošto je uz 14 poena imao i devet skokova.

Povezana vest:  Nikola Janković novi košarkaš Mega Leksa

U poraženom Majamiju najbolji je bio Mario Čalmers sa 25 koševa, šest uhvaćenih lopti i pet asistencija. Ako se ubedljiva pobeda Indijane može okarakterisati kao iznenađujuća, rezultat utakmice u San Antoniju bio je očekivan. Francuski as Toni Parker predvodio je Sparse sa 22 poena, pet skokova i isto toliko asistencija, a veoma zapaženu rolu odigrao je i Tim Dankan koji je utakmicu završio sa 18 koševa i pet uhvaćenih lopti.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati 12. kola i tabela Jadranske lige

Najraspoloženiji među Klipersima bio je Blejk Grifin sa 20 koševa.