zvezda_radnicki_BKK_1

Košarkaši Zvezde borbeno na Pantere

 

Košarkaši Crvene zevzde DIVA protiv ekipe Radnički FMP imaju priliku da overe mesto koje vodi u ABA ligu naredne sezone. Pobedom nad ekipom iz Železnika, crveno-beli bi kolo pre kraja Agroživ Super lige osigurali treću poziciju, samim tim i plasman u regionalno takmičenje. Utakmica je na programu u subotu, 19. maja u dvorani FMP-a u Železniku sa početkom u 18 sati. Izabranici Svetislava Pešića su posle velike borbe i produžetka u prošlom kolu poraženi od Partizana, ali to nije narušilo moral u ekipi o čemu svedoči i komentar kapitena Vuka Radivojevića:

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Jovanović: Ozbiljno ulazimo u polufinalnu seriju

– Ambinent u derbiju je bio mnogo lep. Navijači su nas nosili tokom svih 40 minuta, a mislim da smo im na pravi način vratili velikim zalaganjem. Zaista smo pokazali veliki nivo borbenosti i agresivnost i time možemo biti zadovoljni. To nam svakako nije uteha za poraz, ali je putokaz koji treba da sledimo u finišu ligaškog dela takmičenja i u plej-ofu. Neuspeh u duelu sa crno-belima nas nije obeshrabrio, mislim da smo izgubili isključivo zbog sopstvenih grešaka. Ako ih ubuduće budemo smanjili siguran sam da ni trijumf neće izostati – istakao je Radivojević.

Povezana vest:  Važna pobeda Srbije protiv Turske

Kapiten crveno-belih ističe da samo uz pristup kakav je ekipa imala u duelu sa Partizanom, može da se savlada Radnički FMP:

– Borbenost i motivisanost moraju da budu na istom nivou. Samo u tom slučaju naša pobeda neće biti dovedena u pitanje. Jer, Radnički FMP je u Super ligi pokazao da ima snage da se nosi sa ekipama iz ABA lige, a pet pobeda koje su upisali do sada najbolji su dokaz za sve to. Oni će sigurno imati veliki motiv, da se u što boljem svetlu pokažu i to protiv Zvezde, zato od starta moramo da nametnemo naš ritam igre i uspostavimo kontrolu dešavanja na terenu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Bjelica dva poena, Marjanoviću ni minut

Zbog operacije kolena Radivojević je dugo pauzirao, ali se postepeno vraća u formu:

– Najvažnije je da se dobro osećam, da ne osećam nikakve posledice. Primarni cilj mi je da kondicionu spremu dignem na maksimalni nivo. U tom pogledu svakim danom je sve bolje, potrebno je da budem još samo malo strpljiv – zaključio je Radivojević.