nba_novi_logo

NBA VESTI

Majami u finalu Istočne konferencije

 

U 6. utakmici polufinala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Majami je jutros u Indijanapolisu savladao Indijanu sa 105:93 i ukupnim rezultatom 4:2 plasirao se u finale u kojem će se sastati sa pobednikom duela Boston – Filadelfija. Trenutni rezultatom u tom meču je 3:3 u pobedama a „majstorica“ se igra večeras u Bostonu.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Amerikanci pregazili Angolu za četvrtfinale Mundobasketa

Lebron Džejms i Dvejn Vejd još jednom su potvrdili da predstavljaju više od polovine tima iz Majamija. Na četiri polufinalna susreta koja je Majami dobio Vejd i Džejms postigli su ukupno 258 koševa, ili 64,5 po utakmici!

Jutros su bili još efikasniji od tog proseka. Vejd je ubacio 41, Džejms dodao 28, što je ukupno 69 poena. Kakvu napast za protivnički tim predstavlja ovaj tandem najslikovitije je opisao trener Indijane Frank Vogel komentarišući neigranje trećeg asa Majamija Krisa Boša zbog povrede:

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Minesote i Čikaga

/Boš je izvanredan igrač, ali njegov izostanak sa terena automatski znači više lopti za Vejda i Džejmsa a to baš i nije neka prednost.

Vejd je uz 41 koš imao deset skokova i tri asistencije, dok je Džejmsov učinak iznosio 28 poena, sedam asistencija, šest uhvacnih i tri ukradene lopte. U poraženoj Indijani istakli su se Dejvid Vest sa 24, Džordž Hil 18 i deni Grejndzer sa 15 koševa.

Povezana vest:  Dangubić propušta meč sa Krkom