KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE

Pobede Metalca i Proletera 

kosarkaskaligasrbije_logoU uvodnim utakmicama pretposlednjeg, 25. kola Košarkaške lige Srbije (KLS), valjevski Metalac je večeras pobedio Radnički KG 06 u Kragujevcu sa 78:69, dok je Proleter u Zrenjaninu bio bolji od beogradske Mega Vizure sa 111:107, posle produžetka. 
Valjevci su čuvali snagu za odlučujuću utakmicu poslednjeg kola sa OKK Beogradom na svom terenu, koja će odlučiti o plasmanu u Superligu Srbije, pa je centar Mile Ilić na terenu bio tek da oseti atmosferu. 
Najefikasniji su bili Dragomir Marojević sa 22, Vladimir Panić sa 18, Marko Ljubojević sa 17 i Jovan Teodosić sa 11 poena. Kod Radničkog istakli su se Petar Beader sa 22, Ivan Milošević i Stefan Novoselski sa po 13 poena. 
U Zrenjaninu, posle regularnog dela, bilo je 97:97, jer je Stefan Jelovac slobodnim bacanjima Mega Vizuru doveo u vođstvo 97:95, dok je Dragan Simić doneo produžetak Proleteru. 
U dodatnih pet minuta iskusna ekipa domaćina imala je više nerava od mladog sastava gostiju i slavila sa 111:107. 
Filip Vukosavljević sa 31 i Simić sa 26 bili su najefikasniji u Proleteru, dok su Stefan Stojačić sa 24 i Jelovac sa 22 poena bili najzapaženiji kod Mefa Vizure. 
U 25. kolu KLS sutra igraju Tamiš-Vojvodina (19.30), OKK Beograd-Mašinac (16), Sloga-Napredak (19.30), Borac-Ergonom (19). 
Utakmica Novi Sad-Radnički BG je odložena zbog saobraćajne nesreće Novosađana, posle utakmice u Kruševcu, kada su teže povređeni trener Nemanja Danilović i igrac Nenad Grozdanić. 

Povezana vest:  FINALE KUPA, Treća i eventualna četvrta utakmica plej-ofa van "Pionira"