nba_novi_logo

NBA VESTI

Oklahoma smanjila prednost San Antonia

 

U trećoj utakmici finala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Oklahoma je jutros na svom terenu savladala San Antonio sa 102:82 i smanjila vođstvo protivnika na 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Posle 20 uzastopnih pobeda, od čega deset u plej ofu, San Antonio je zaustavljen. Za kraj priče o nepobedivosti tima iz Teksasa koja je trajala 50 dana, „krivac“ je kompletan tim Oklahome. Svih 12 igrača domaćina učestvovalo je u ubedljivoj pobedi kojom je smanjena prednost San Antonija i svih 12 se upisalo u listu strelaca.

Povezana vest:  Milutinov: Bolje da nisam odreagovao na provokaciju Nelsona

Prednjačio je, naravno, Kevin Ðurent sa 22 koša, šest skokova i pet asistencija. Tri poena manje ubacio je Tabo Sefološa, pri čemu je „ukrao“ čak šest lopti, a istakli su se još Džejms Harden sa 15 i Serž Ibaka sa 14 poena.

Toni Parker i Stiven Džekson bili su najefikasniji pojedinci u poraženom timu sa po 16 koševa. Podbaco je Tim Dankan koji je uhvatio tek dve lopte, uz 11 poena. Dankan je, ipak, ušao u istoriju NBA pošto je sa pet „rampi“ pretekao Karima Abdula Džabara na listi najboljih blokera Lige svih vremena. Do utakmice u Oklahoma Sitiju Džabar je bio prvi na toj listi sa 476 „rampi“, a Dankan ih sada ima dve više. Naredna utakmica, takođe u Oklahoma Sitiju, igra se u noći između subote i nedelje.

Povezana vest:  Članovi Partizana za dobrovoljno davanje krvi