nba_novi_logo

NBA VESTI

Boston izjednačio

 

Boston – Majami 2:2

U 4. utakmici finala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Boston je jutros na svom terenu savladao Majami, posle produžetka, sa 93:91 i izjednačio rezultat na 2:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Iako je krajem prvog poluvremena bio u minusu 18 poena (40:58) Majami je imao dve prilike da napravi brejk i dobije utakmicu posle koje bi zakoračio na prag velikog finala najjače košarkaške lige sveta.

Povezana vest:  NBA VESTI, Klivlend pobedio Toronto, Boš proveo noć u bolnici

Pošto je „trojkom“, 37 sekundi pre isteka regularnog dela, Lebron Džejms izjednačio rezultat na 89:89, Majami je imao i poslednji šut na utakmici jer je krilni centar Bostona Kevin Garnet napravio prekršaj u napadu. Taj poslednji šut izveo je Udonis Haslem, ali bezuspešno i otišlo se u produžetak. U dodatnih pet minuta košarkaši oba tima kao da su se takmičili ko će napraviti više grešaka. Najbolja ilustracija svega viđenog je i ukupan broj koševa. Boston je postigao četiri, Majami samo dva.

Povezana vest:  EVROLIGA, Barselona očekivano povela protiv Galatasaraja

Opet su gosti bili u prilici da ostvare trijumf jer su imali poslednji napad na utakmici. Dvejn Vejd je preuzeo odgovornost i šutem za tri poena pokušao da okonča svaku neizvesnost. Promašio je i timovi se sada nalaze na početku jer je rezultat posle četiri utakmice nerešen – 2:2. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pol Pirs sa 23 poena, pri čemu je šest puta bio najviši u skoku. Garnet je ostvario još jedan „dabl-dabl“ učinak, pošto je uz 17 koševa imao i 14 uhvaćenih lopti.

Povezana vest:  Vukoičić: Nismo odigrali kako smo se dogovorili

Na supronoj strani prednjačio je Džejms sa 29 poena i šest skokova, dok je Vejd utakmicu završio sa 20 koševa, sedam skokova i pet asistencija- Naredna utakmica, u noći između utorka i srede, igraće se u Majamiju.