vlada_jovanovic_par_ced

FINALE KUPA

Jovanović: Očekujem težak posao u finalu

 

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović rekao je danas da očekuje tešku i napornu finalnu seriju plej-ofa protiv Crvene zvezde Beograd i dodao da izostanak centra Raška Katića ne sme da bude alibi crno-belima.

-Zvezda je zasluženo došla do finala, kao i mi. Mi smo očekivano ušli u to finale i ostvarili deo svojih ambicija i normalno je da nećemo da se zaustavimo na tome – kazao je Jovanović.

Centar crno-belih Katić je ponovo zaradio lajmsku bolest, zbog čega mu karijera nije ugrožena, ali će morati da miruje.

Povezana vest:  20 .KOLO NLB LIGE, Radetić: Na pobedu protiv Hemofarma

-Mi ćemo nastupiti sa izmenjenim sastavom, ali tu nećemo tražiti nikakvu alibi varijantu. Svi igrači koji budu izašli na teren sutra i u narednim utakmicama, moraće da podele zaduženja i odgovornosti i da urade posao kao da niko ne nedostaje – istakao je trener crno-belih, koji jure 11. uzastopnu titulu prvaka Srbije.

Partizan i Crvena zvezda u dosadašnjem toku sezone igrali su pet puta i crno-beli nijednom nisu teren napustili pognutih glava.

Povezana vest:  NBA rezultati, nedelja 7. mart

-Mislim da 5:0 ili 0:5, u zavisnosti ko sa koje strane gleda, znači dosta. Ipak, mi ćemo u svakom trenutku razmišljati kao da ni jedna pre toga nije bila. Znali smo da se kod njih povećava glad i sigurno je da im neće nedostajati motivacije. Mi smo dolaskom u finale rekli svoje i hoćemo da se popnemo na najvišu stepenicu – kazao je trener Partizana.

Jovanović je dodao da očekuje da motivacija njegovih igrača bude na najvišem nivou.

-Neće nam sigurno tih 5:0 biti remetilački faktor, u smislu da ćemo ući sa slabijom motivacijom ili smatrati Zvezdu kao ekipu koju smo pet puta dobili, pa sa nedovoljnom angažovanošću ući u sledeću utakmicu. Naša motivacija će i zbog finala i zbog susreta sa Zvezdom biti na maksimumu i tako se i spremamo već šest, sedam dana – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  Zvezda ubedljiva protiv Cibone za prvo mesto na tabeli

Finalna serija plej-ofa Superlige Srbije igra se na tri pobede, prvi meč je sutra od 20 sati u hali Pionir, a domaćin je Partizan.