nba_novi_logo

NBA VESTI

Bostonu prva „meč lopta“ sa Majamijem

 

U 5. utakmici finala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Boston je jutros kao gost savladao Majami sa 94:90 i poveo sa 3:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Trijumfom u Majamiju „Kelti“ su došli do prve meč lopte koju će pokušati da iskoriste već u noći između četvrtka i petka kada budu domaćini u 6. utakmici finalne serije Istoka.

Povezana vest:  Đorđević: Želim da ponovo postanemo košarkaška sila

Zanimljivo je da se rezultat finalne serije u Istočnoj konferenciji odvijao na isti način kao i na Zapadu. U oba slučaja pobede u prve četiri utakmice ostvarili su domaćini, a u petoj gost.  Tako je juče Oklahoma došla do prve meč lopte u San Antoniju, a jutros Boston u Majamiju.

Po opštem mišljenju najzaslužniji za brejk „Kelta“ bio je veteran Kevin Garnet koji je, uz 26 koševa, imao 11 skokova i dve „rampe“. Pratili su ga Pol Pirs sa 19 i Mikael Pjetrus, odnosno Rej Alen, koji su ubacili po 13 poena.

Povezana vest:  Zvanično odložena utakmica između Venecije i Partizana

Na suprotnoj strani sve se ponovo „vrtelo“ oko Lebrona Džejmsa i Dvejna Vejda. Iako su zajedno ubacili 57 koševa, ovog puta to nije bila dobitna kombinacija. Posebno u završnici utakmice kada su prečesto šutirali iz neizrađenih pozicija i preku ruku protivnika. Džejms je utakmicu završio sa 30, a Vejd sa 27 poena.