partizan_zvezda_3_derbi

FINALE PLEJ OFA

Partizan poveo sa 2:1 protiv Zvezde u finalu Superlige

 

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu gradskog rivala Crvene zvezde sa 78:72 (18:16, 29:21, 15:11, 16:24), pa su poveli sa 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije. Utakmica je odigrana u dvorani Pionir pred oko 6.000 gledalaca, a sudili su Ilija Belošević, Marko Juras I Saša Maričić.

Partizan: Kecman 10, Raduljica 10, Lučić 19, Milosavljević 9, Bogdanović, Bešović 4, Božić 3, Čakarević, DŽejms 11, Mačvan 12, Anđušić, Bertans.

Povezana vest:  Alimpijević: Svaka sitnica će značiti protiv Panatinaikosa

Crvena zvezda: Čović 1, Ilić 12, Lazić 5, Nedović 6, Lešić 4, Subotić 5, Radivojević 9, Nikolić, Tomas 5, Milutinović 5, B. Popović 14, P. Popović 5.

Partizan je odbranio prednost domaćeg terena u finalu plej-ofa, poveo sa 2:1 protiv Crvene zvezde i došao na korak od odbrane titule, odnosno 11. uzastopnog šampinskog trofeja. Mnogo truda i znoja morali su da proliju igrači Partizana kako bi osigurali ovu pobedu, a u jednom trenutku učinilo se da će da im isklizne iz ruku.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Katić: Đorđević je preneo karakter i srce na tim

Ključ pobede bila je dobra odbrana na Omaru Tomasu, na momente korisna igra povređenog Dominika Džejmsa i smirenost Dušana Kecmana. Meč je rešen minut i 40 sekundi pre kraja, kada je Vladimir Lučić pogodio za vođstvo Partizana od 75:68. Prethodno su crveno-beli prišli na minus tri i opasno zapretili. Imali su crno-beli na početku poslednje deonice i 16 poena prednosti (64:48), ali tu kao da su stali, a ekipa Svetislava Pešića je korak po korak stizala rivala i najavila uzbudljivu završnicu.

Povezana vest:  Gasol igra za Špance na EP u Litvaniji

Kao u prvoj utakmici, Partizan je jače “otvorio”, ali je bila evidentna nervoza kod obe ekipe. U takvoj igri ipak su se bolje snašli crno-beli i na poluvreme otišlli sa 10 poena viška (47:37). Sledeća utakmica finalne serije igra se u petak u Železniku, a domaćin je Crvena zvezda.

Crno-beli su tradicionalno imali podršku Duška Vujoševića i Gorana Grbovića iz prvog reda, ali i Lazara Markovića, Marka Šćepovića i Uroša Tripkovića sa tribina.