aleksandar_trifunovic_trener_kk_crvena_zvezdaPOSLE MEČA HEMOFARMA I ZVEZDE

Trifunović: Iskustvo ne može da se kupi!

 

Još jedna velika bitka Zvezde i Hemofarma pripala je Vrščanima. Posle utakmice u Milenijumu, Željko Lukajić je bio zadovoljan pobedom, ali je istakao da je nelogično da Hemofarm u svojoj hali igra kao da je u gostima.

-Ubeđen sam da su ovi igrači svojom igrom potpuno zaslužili da ih domaća publika bodri! Kao da ne žele da se u Vršcu sledeće godine igra Evroliga, o kojoj se sada toliko priča – razočarano je naglasio strateg „farmaceuta“. – Upozoravao sma igrače na ovakvu utakmicu, jer znam šta je sportski motiv, koji je Zvezda večeras imala zbog svih problema koji ih nedeljama muče. Odigrali smo previše stegnuto, pravili mnogo grešaka, ali, srećom, nismo kažnjeni. Osnovni problem je bio skok u napadu, za šta krivim spoljne igrače, jer i oni moraju da oidu na skok, a zatim da vuku kontre i polukontre – zaključio je Lukajić.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Pobede Hemofarma i Partizana

Aleksandar Trifunović je čestitao Hemofarmu na zasluženoj pobedi i poželeo im da se plasiraju na fajnal-for.

-Osim problema koji nas prate van terena, bili smo i u hendikepu sa povredama. Ali, zadovljan sam kako smo večeras odigrali. Bili smo na gornjoj granici mogućnosti, u ovom trenutku. Nedostaje nam nešto što ne može da se kupi, a to je iskustvo. To je nešto što neki igrači zbog svoje mladosti moraju da steknu. Sami smo krivi za pad koncentracije u trećoj četvrtini, kod rezultata 42:41 i dozvolili Hemofarmu da ode na 11 razlike. Kako su oni otišli gore, tako smo i mi došli sa serijom trojki na 70:70, ali onda smo napravili nekoliko grešaka. Dosta utakmica smo izgubili na ovakav način, ali nadam se da će nam se to vratiti u domaćem prvenstvu – rekao je posle meča u Milenijumu Trifunović.