dusan_ivkovic_kosarka_selektor

Ivkoviću nagrada za najboljeg trenera Evrolige

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković dobio je danas prestižnu nagradu „Aleksandar Gomeljski“ za najboljeg trenera Evrolige u sezoni 2011/12. Ivković je ove godine osvojio evropsku titulu sa Olimpijakosom, iako su mu pred početak fajnal fora u Istanbulu davane male šanse u konkurenciji Panatinaikosa, Barselone i moskovskog CSKA.

Povezana vest:  EVROLIGA, Hemofarm domaćin Hapoelu u kvalifikacijama za Evroligu

Drugi na glasanju za trofej „Aleksandar Gomeljski“ bio je Željko Obradović, dok su treće mesto podelili Jevgenij Pašutin (Uniks) i Dejvid Blat (Makabi). Srpski trener nagradu će primiti 6. jula u Barseloni, kada će biti obavljen žreb za narednu takmičarsku sezonu. On je prethodno dobio i nagradu za najboljeg trenera Grčke, gde je osvojio titulu sa Olimpijakosom i prekinuo dugogodišnju dominaciju Panatinaikosa.

Povezana vest:  EVROLIGA, Savanović doneo pobedu Valensiji trojkom u završnici

Trofej „Aleksandar Gomeljski“ dodeljuje se u čast ruskog trenera i jednog od najvećih košarkaških stručnjaka u istoriji Evrope, koji je osvojio tri titule prvaka Starog kontinenta. Trofej se dodeljuje od 2005. godine, a do sada su ga osvajali: Etore Mesina (CSKA), Željko Obradović (Panatinaikos), Duško Vujošević (Partizan) i Chavi Paskval (Barselona).